brusszel


Visszaállítják az automatikus ajtónyitást a metrón

Figyelő Online
2017.03.14  15:34   
mail
nyomtatás
Szerdától visszaállítja a 2-es és 4-es metróvonalon közlekedő szerelvényeken az automatikus ajtónyitást a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
A közlekedési társaság keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a fogyatékkal élőket képviselő érdekvédelmi szervezetektől és az utasok egy részétől is olyan jelzések érkeztek, amelyek megvizsgálása és kiértékelése után a cég úgy döntött, hogy március 15-én visszaállítja a korábbi automatikus ajtónyitás rendjét az Alstom szerelvényeken.
Arról nem adott tájékoztatást a BKK, hogy mit kifogásoltak az eddigi rendszeren érdekvédelmi szervezetek és utasok.
A társaság 2015 októberében vezette be az egyedi, az utasok által gombnyomással vezérelt ajtónyitást az Alstom szerelvényeken, azzal az indokkal, hogy úgy kevésbé használódnak el az ajtók és hatékonyabb a légkondicionálás.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.