brusszel


Szaúd-arábiai cégalapítási szerződést írt alá az MVM

Figyelő Online
2017.03.14  15:47   
mail
nyomtatás
Vegyesvállalat alapításáról kötött szerződést az MVM OVIT Zrt. és a szaúd-arábiai Arabian International Company (AIC), az új céget dzsiddai székhellyel, Szaúd-Arábiában jegyzik be, tevékenységének fő területe a nagyfeszültségű hálózatépítés, az erőművi kazánépítés és rekonstrukció lesz, továbbá részvétel a kapcsolódó beruházásokban, valamint megújuló energetikai projektekben - közölte az MVM OVIT kedden.
A tájékoztatás szerint az MVM OVIT az MVM Csoport stratégiájának megfelelően az exportpiacokon kívánja erősíteni jelenlétét, értékesíteni meglévő tudását és képességeit.
A cégalapításra azért most kerül sor, mert a demográfiai és gazdasági növekedés miatt Szaúd-Arábia energiafogyasztása éves szinten 4-5 százalékkal nő, így a királyságnak 500 milliárd SAR (133,3 milliárd USD) értékű energetikai beruházást kell végrehajtania a következő tíz évben, hogy a jelentkező energiaigényt kiszolgálja - közölték.
Az új vegyesvállalat a két alapító számára lehetővé teszi, hogy elindulhassanak a helyi tendereken, és sikeres pályázás esetén a projekteket fővállalkozói konstrukcióban hajtsák végre.
A vegyesvállalat fontos szerepet tölt majd be az MVM Csoport és a szaúd-arábiai nemzeti villamos energetikai társaság, a Saudi Electricity Company (SEC) közötti együttműködésben is - áll a közleményben.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: MVM

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.