brusszel


Mentőautók fejlesztésére és gyártására 1,4 milliárdot fordítanak

Figyelő Online
2017.03.18  10:47   
mail
nyomtatás
Összesen 1,4 milliárd forintot fordít a kormány mentőautók fejlesztésére és gyártására - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában.
A határozat szerint a pénzt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tulajdonában lévő gazdasági társaság kaphatja a központi költségvetésből.
A kormány egyben felhívta a nemzetgazdasági minisztert, vizsgálja meg és tegyen javaslatot arra, hogy a mentőgépjárművek hazai gyártása miként illeszthető be az Irinyi Tervbe.
A határozat arról is szól, hogy 2017-2021 között összesen 624 új mentőutó beszerzése szükséges. A beszerzés ütemezése az emberi erőforrások miniszterének feladata.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: egészségügy

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.