brusszel


Emelkedett a BUX-index

Figyelő Online
2017.03.19  09:22   
mail
nyomtatás
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 32 778,00 ponton, az előző hetinél 50,76 ponttal, 0,16 százalékkal magasabban zárt emelkedő forgalom mellett.
Bár a héten csak négy kereskedési nap volt, az 58,75 milliárd forintos forgalom meghaladta az előző heti öt kereskedési napon elért 47,89 milliárd forintot.
A nagy papírok közül a Mol tudott leginkább erősödni, a papír árfolyama 1,97 százalékkal nőtt, 21 000 forinton zárta a kereskedést, a heti forgalma 14,39 milliárd forintot tett ki.
A Richter árfolyama 0,21 százalékkal emelkedett, pénteken 6549 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 11,26 milliárd forint volt.
Az OTP árfolyama 0,23 százalékkal csökkent, 8520 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma meghaladta a 27,5 milliárd forintot.
A Magyar Telekom részvénye 1,4 százalékkal mérséklődött, a pénteki kereskedést 494 forinton zárta, heti forgalma több mint 4,43 milliárd forintot tett ki.
A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2039,79 ponton zárt pénteken, 106,47 ponttal, 4,96 százalékkal alacsonyabban, mint egy héttel korábban.

Hétfőn közepes forgalomban, a nemzetközi hangulatnak megfelelően oldalazott a magyar tőzsde, nem mozdult el jelentősebben a nagy papírok árfolyama. A piac az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdai kamatdöntését várta.
Kedden a Mol volt a legjobban teljesítő magyar részvény, még a nyugat-európai részvénypiacokat is jócskán felülteljesítette.
Csütörtökön jó napot zárt a magyar tőzsde, az indexet elsősorban a csaknem 4 százalékkal erősödő OTP húzta felfelé. A bankszektorban pozitív hangulat uralkodott egész Európában, de az OTP ezen is túltett.
Pénteken a 21 milliárd forintot is meghaladta a forgalom, a vezető részvények többsége oldalazott a nemzetközi hangulatnak megfelelően, az OTP papírja a nap folyamán eladási nyomás alatt állt, a banki papír a csütörtöki jelentős emelkedést korrigálta a pénteki csökkenéssel.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék: BÉTBUX

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.