brusszel


Az évszázad összecsapása

Figyelő Online - Gyávai zoltán, Brüsszel
2017.03.23  06:13   frissítve: 2017.03.21 12:15
mail
nyomtatás
Az orosz cég és az Európai Bizottság között létrejött alku versenyképes áron biztosíthat gázt a jövőben a közép- és kelet-európai piacok számára. A megállapodás a magyar gázszektor működésére is hatással lesz.

Nehéz lenne egyértelmű győztest hirdetni abban a jogi csatározásban, amely két nehézsúlyú versenyző, az uniós versenyhatóság és a Gazprom között zajlott az elmúlt hat évben. A felek a múlt héten jelentették be, hogy közeleg a politikailag és gazdaságilag egyaránt rendkívül kényes ügy lezárása.

Az orosz gázmonopólium egyfelől az erős nyomás előtt meghajolva kötelezettséget vállalt arra, hogy nem akadályozza tovább a földgáz szabad áramlás...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/12 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.