brusszel


Gyorsan nőnek a kereskedelemben a bérek

Figyelő Online - Szirmai S. Péter
2017.03.23  06:05   frissítve: 2017.03.21 20:59
mail
nyomtatás
Kötelező létszám, 100 százalékos vasárnapi pótlék és a havi két szabad hétvége. Tovább nőhet az ágazatban a bérköltség.

A tavalyinál jobban indult ez az év itthon a német diszkontláncoknál dolgozóknak. A Lidlnél a - bolti és raktári - dolgozók márciustól 8 százalékkal nagyobb fizetést kapnak. Ezzel 2016 januárja óta csaknem a harmadával emelkedett a bérük. Némely Lidl-pénztáros már havi háromszázezret is megkeres. Az Aldi - mint magyarországi megjelenése óta minden évben - ez év januárjában is az infláció feletti mértékben növelte a béreket. Egy mindössze heti 30 órába...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/0 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.