brusszel


Versenyképességi intézet jöhet létre

Figyelő Online - Szajlai Csaba
2017.03.23  06:06   frissítve: 2017.03.22 10:17
mail
nyomtatás
A Figyelő értesülései szerint versenyképességi intézet felállítását fontolgatja a kormány, hogy a különböző politikai és gazdasági erőcentrumokban megfogalmazott, Magyarország fejlődését szolgáló stratégiai elképzeléseket egy helyről koordinálják.

Régóta hangoztatják a Magyar Nemzeti Bank illetékesei, hogy a gazdaságpolitika által megteremtett pénzügyi stabilitás és az újfent erőre kapó gazdasági bővülés mellett versenyképességi fordulat is kell. E tekintetben mérföldkőnek bizonyulhat az MNB két ügyvezető igazgatója, Palotai Dániel és Virág Barnabás által jegyzett, egy évvel ezelőtt megjelent közgazdasági mű, a Versenyképesség és növekedés. Ebben a szerzők ötven intézkedést sorolnak fel, ame...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/12 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.