brusszel


A magyar kormány már döntött

SZERB ÁLLAMFŐVÁLASZTÁS
Figyelő Online - VIRÁG ÁRPÁD
2017.03.30  06:02   frissítve: 2017.03.28 13:27
mail
nyomtatás
Aleksandar Vucic jelenlegi miniszterelnök az esélyes, őt támogatja a budapesti kabinet is. Ám ha második fordulóra kerül sor, az ellenzéki pártok összefoghatnak ellene.
Mintha egy történelmi kalandfilm jelenetét látnánk: a hosszú hajú férfiú magára ölti fehér palástját és kezébe veszi uralkodói jogarát. Megnyílnak a birodalom kapui, ő pedig a magasból tekint le országára, s egy laza kézmozdulattal jogarával hatalmas égzengést idéz elő. Nem, nem a Trónok harcában vagyunk, hanem a szerbiai államfőválasztás kampányának kellős közepén. A Beli (Fehér) álnéven ismertté vált jelölt reklámfilmje ez, melyben láthattuk azt...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/13 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.