brusszel


Házat nyomtatással!

AMIKOR A PRINTER FALAT HÚZ
Figyelő Online - Devecsai János
2017.03.30  06:08   frissítve: 2017.03.28 13:39
mail
nyomtatás
A 3D-s nyomtatókkal egyre többet kísérleteznek immár az építőiparban is. 
A segítségükkel csak az Emírségekben öt éven belül másfél millió házat gyártanak majd le
Ma már vannak gépek, amelyek élő szövetet, ruhát vagy akár ételt is tudnak nyomtatni. Ami jól hangzik, de ezeknek az ambiciózus találmányoknak a mindennapi életben még évekig nem vesszük hasznát, hisz a fejlesztésük kezdeti stádiumban van.

Érdekes viszont, hogy a 3D-s nyomtatók az építőiparban egy lépéssel előrébb járnak: a házakat felhúzó masinák ugyanis már nemcsak a kiállítások állandó szereplői, hanem konkrét megrendeléseket is kiszolgá...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/13 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: 3Dnyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Házat nyomtatással!

A 3D-s nyomtatókkal egyre többet kísérleteznek immár az építőiparban is.

Kabátba költöző kütyük

Az IT és a ruhaipar találkozása

Itt a digitális káosz?

Az alkalmazások robbanásszerű megjelenésével és a telefonok tárolókapacitásának növekedésével egyre nagyobb körülöttünk a digitális zűrzavar.

top200