brusszel


Génjeink és a jövőnk

Kutatás és fejlesztés
Figyelő Online - Bucsky Péter
2017.03.30  06:10   frissítve: 2017.03.28 13:44
mail
nyomtatás
A számítástechnika már atomi szintekre költözik, miközben a gyógyszerek is képesek lesznek génjeink felülírására. Rovatunkban a friss tudományos felfedezésekről szóló hírekből nyújtunk ezúttal is egy csokorra valót.
Nanoméretben, ellenállás nélkül
■ A szupravezetők olyan különleges anyagok, amelyekben az ellenállás szinte a nullára csökken, így nincs az elektronok szállítása közben veszteség. Bár minden fém - mint a réz vagy az ezüst - ellenállása egyre kisebb lesz a hőmérséklet csökkenésével, a szerkezetükben található szennyeződések és hibák miatt ez sosem szűnhet meg teljesen. Az alumínium mellett csak kilenc olyan fém van, amelynél működ...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/13 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: K+Fgének

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Génjeink és a jövőnk

A számítástechnika már atomi szintekre költözik, miközben a gyógyszerek is képesek lesznek génjeink felülírására.

A rekorder e-autótól az új magyar kompozitokig

Rovatunkban a friss tudományos felfedezésekről szóló hírekből nyújtunk egy csokorravalót.

Fotonok és pandák

HÍREK a nagyvilágból

Dél-Amerikától az exobolygókig

Kutatás-fejlesztési hírek

top200