brusszel


Megengedőbb szabályok a GMO-mentességben

GÉNTECHNOLÓGIA VS. VERSENYKÉPESSÉG
Figyelő Online - Szirmai S. Péter
2017.03.30  06:10   frissítve: 2017.03.28 15:47
mail
nyomtatás
A zöldek szerint megtévesztik a vásárlókat, ha a kormány rábólint a földművelésügyi tárca javaslatára. Arra, hogy 0,1 helyett 0,9 százaléknyi génmódosított takarmánnyal hizlalt állatból is lehessen „GMO-mentes" élelmiszert előállítani. A szaktárca szerint viszont csak akkor áll ez fenn, ha a takarmánynál technikailag elkerülhetetlen a legfeljebb 0,9 százalékos GMO-szennyeződés
Kiverte a biztosítékot a GMO-hoz való magyar hozzáállásban eddig szövetséges zöldszervezeteknél a Földművelésügyi Minisztérium terve, miszerint minden eddiginél megengedőbb szabályt vezetnének be. A már közigazgatási egyeztetésen lévő tervezet alapján még akkor is GMO-mentesnek minősülne a végtermék, ha az előállításához felhasznált takarmány kis részben, egészen pontosan legfeljebb 0,9 százalékban génmódosított volt. Amennyiben erre a tervezetre ráb...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/13 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: szójababGMO

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200