brusszel


Gyorsítósávban

BÉREK
Figyelő Online - FARKAS ZSUZSA
2017.03.30  06:22   frissítve: 2017.03.29 12:09
mail
nyomtatás
Mára már nem csupán a műszaki tudású szakemberekért kapkodnak a cégek, bolti eladót is egyre nehezebb találni a piacon, ami a keresetekre is visszahat. Ha javulnak is a hazai jövedelmi viszonyok, a nyugati bérszínvonaltól még fényévekre van az ország.
Évek óta tendencia, hogy az úgynevezett hiányszakmákban a vállalatok jelentős béremeléseket hajtanak végre, az utóbbi időben azonban a kevésbé felkapott munkaköröket ellátók helyzete is javult. Míg korábban az informatikusok, speciális tudású mérnökök voltak a legkeresettebbek, mára már a szállodai dolgozókért és a kantáros nadrágot hordó munkásokért is megküzdenek a cégek, s ez a jövedelmekre is visszahat.  
Viszonylag egyszerű a magyarázat arra, ...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/13 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.