brusszel


A kilépésig érvényesek az Egyesült Királyság szerződéses kötelezettségei

Figyelő Online
2017.03.29  15:53   
mail
nyomtatás
Egyelőre még semmi nem változott az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnéséhez vezető folyamat megindításával, a kilépés pillanatáig érvényesek maradnak a szigetország szerződéses jogai és kötelezettségei - hangsúlyozta Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerdán Brüsszelben.
Azt kívánjuk, bárcsak ne lépne ki az Egyesült Királyság, de van egy pozitív oldala is a Brexitnek, mégpedig az, hogy "eltökéltebbé és egységesebbé" tette a "huszonheteket" - jelentette ki sajtótájékoztatóján az uniós állam- és kormányfőket tömörítő testület vezetője.

Hozzátette, ennek ellenére sem Brüsszelben, sem Londonban nincs értelme úgy tenni, mintha ez egy vidám nap lenne.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.