brusszel


Az Európai Bizottság példát akar statuálni

Figyelő Online
2017.03.30  09:36   
mail
nyomtatás
A Századvég Alapítvány kutatója szerint példát akar statuálni az Európai Bizottság (EB) a Nagy-Britannia uniós kilépéséről kötendő megállapodásnál; Pócza István erről az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában beszélt.
Mint mondta, az EU abban érdekelt, hogy a britek számára "alapvetően inkább kellemetlen és rossz" egyezség szülessen, utalva arra, hogy több tagállamban is erősödnek az Európai Unióból vagy az eurózónából való kilépést követelő erők.

Megjegyezte: a tavaly nyári brit népszavazás után a londoni vezetés levonta a személyi konzekvenciákat, Brüsszelben azonban ez nem történt meg, holott a britek elsősorban azokra a centralizációs törekvésekre mondtak nemet, amelyeket Jean-Claude Juncker EB-elnök jelenít meg.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.