brusszel


Liberálisok: vonják vissza a CEU-ellenes törvényjavaslatot!

Figyelő Online
2017.03.30  12:37   
mail
nyomtatás
A Magyar Liberális Párt azt követeli, hogy a kormány vonja vissza a felsőoktatási törvény javasolt módosítását, ami a Közép-európai Egyetem (CEU) "ellen irányul".
Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az Orbán-kormány minden felett kontrollt akar gyakorolni, ha nem tud, igyekszik befolyást szerezni és ha ez sem megy, akkor arra törekszik, hogy kiszorítsa Magyarországról azokat, akiknek a szellemiségével nem ért egyet. Ezt az aczéli kultúrpolitika idején volt kádári vezetés gyakorlatához hasonlította.

Felsőoktatási és közoktatási intézmények is áldozatául esnek a kormányzati politikának - folytatta Bősz Anett, bírálva, hogy helyi közösségek intézményeinek működését felülről érkező utasításokkal vagy törvénymódosításokkal írják át.

Példaként említette, hogy a VIII. kerületi Deák Diák Általános Iskola intézményfenntartói jogait a görögkatolikus Hajdúdorogi Főegyházmegye az érintettek megkérdezése nélkül szerette volna átvenni, de a szülői tiltakozásokat követően elálltak ettől a szándéktól. Jelezte: Fodor Gábor, a párt elnöke módosító indítványban kezdeményezi, hogy a közoktatási intézmények fenntartói jogait csak akkor lehessen megváltoztatni, ha ehhez minden érintett fél, köztük a diákok, a szülők és a tantestület is hozzájárul.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.