brusszel


Putyin: Oroszország lesz a világ vezető cseppfolyósföldgáz-előállítója

Figyelő Online
2017.03.30  16:48   
mail
nyomtatás
Az épülő szabettai cseppfolyósföldgáz-üzemnek köszönhetően Oroszország lesz a világ legnagyobb LNG-gyártója - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön Arhangelszkben.
Putyin egy Arhangelszk és Szabetta közötti videokonferencián beszélt erről, abból az alkalomból, hogy befutott az első sarkköri, cseppfolyós fölgáz (LNG) szállítására kialakított tankerhajó az észak-szibériai Jamal-félszigeten működő kikötőbe.

Az orosz vezető megelégedéssel nyugtázta, ha a jelenlegi jó ütemben és szellemben halad a szabbetai LNG-létesítmény építése, akkor "Oroszország minden kétséget kizáróan nemcsak a világ legnagyobb LNG-termelője lehet, de az is lesz".

"Minden alapunk megvan arra, hogy így gondoljuk és hogy törekedjünk ennek az eredménynek az elérésére" - tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.