brusszel


Új tésztagyár alapkövét tették le Gyermelyen

Figyelő Online
2017.03.31  13:39   
mail
nyomtatás
A Gyermelyi Zrt. telephelyén Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Tóth Béla, a vállalat igazgatóságának elnöke letette egy új tésztagyár alapkövét, mellyel a gyár évente 70 ezer tonna tésztát állíthat elő, ezzel megduplázhatja kapacitását.
Varga Mihály az alapkőletétel előtti sajtótájékoztatón elmondta: a 7,1 milliárd forintos beruházáshoz a vállalat 2,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap a nagyvállalati beruházási támogatási program keretében.

A miniszter hozzátette: a kormány ezt a támogatási programot azoknak indította, akik az uniós forrásokra nem pályázhattak, viszont magas színvonalú terméket állítanak elő és versenyképességük megőrzéséhez fejleszteniük kell. A programban 2015-ben 14, 2016-ban pedig 35 vállalatot támogattak és ez a szám idén bővülhet - mondta.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.