brusszel


Márciusban jelentősen élénkült az ingatlanforgalom

Figyelő Online
2017.03.31  15:37   
mail
nyomtatás
Idén az első két hónapban még stagnált ugyan az ingatlanpiac Magyarországon, de márciusban már jelentősen, több mint 20 százalékkal élénkült a kereslet és a kínálat is, az árak pedig lassabban, de tovább emelkedtek - közölte az ingatlan.com pénteken.

 

A budapesti használt lakások átlagos kínálati négyzetméterára az elmúlt egy évben 19 százalékkal 483 ezer forintra, a családi házaké pedig 11 százalékkal 328 ezer forintra nőtt.
Az új családi házaknál az ingatlan.com adatai szerint tavaly márciushoz képest 7 százalékkal 300 ezer forintra nőtt országos szinten az átlagos négyzetméterár, az új lakásoké pedig 8 százalékkal 496 ezer forintra emelkedett a meghirdetett ár.

A fővárosi új lakóingatlanoknál is folytatódott az áremelkedés az elmúlt egy évben: az új családi házak átlagos négyzetméterára 6 százalékkal 435 ezer forintra, a lakásoké pedig 8 százalékkal 618 ezer forintra nőtt.

A közleményben Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője kifejtette, hogy az árak lassuló tempóban emelkednek, de a kereslet továbbra is erős a használt és az új lakóingatlanok piacán is, emellett a kínálat is bővül.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.