brusszel


Az USA újabb észak-koreaiakra terjesztette ki a szankcióit

Figyelő Online
2017.04.01  11:42   
mail
nyomtatás
Az amerikai pénzügyminisztérium pénteken újabb észak-koreaiakra vetett ki szankciókat, ezúttal tizenegy személyre és egy vállalatra.
A büntetőintézkedésekkel sújtottak valamilyen módon segítették Phenjan fegyverkezési programját, és ezzel folyamatosan megsértették az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait.
Az intézkedések értelmében egyebek között zárolják az érintettek esetleges amerikai tulajdonát.
A szankciók kiszabásáról szóló közleményt Steven Mnuchin pénzügyminiszter írta alá.
"A mai szankciók célja, hogy megszakítsák az észak-koreai kormány törvényellenes nukleáris és ballisztikusrakéta-programját segítő hálózatot és eszközrendszert"- olvasható a közleményben.
Mnuchin leszögezte: a szankciók jelzik az amerikai kormányzat elkötelezettségét az Egyesült Államokat és szövetségeseit, valamint a Koreai-félsziget és az ázsiai-csendes-óceáni térség stabilitását veszélyeztető phenjani fenyegetések visszaszorítására.
A miniszter hasonló intézkedésekre sürgette az Egyesült Államok partnereit és szövetségeseit is.
A szankciókkal most sújtott személyek és vállalat a phenjani kormány megbízottjaként tevékenykedtek Oroszországban, Kínában, Vietnamban és Kubában, annak érdekében, hogy pénzügyi támogatást nyújtsanak vagy fegyveralkatrészek beszerzését biztosítsák korábban már büntetőintézkedésekkel sújtott észak-koreai cégeknek.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.