brusszel


Egymástól próbálják elvenni a szavazókat az ellenzéki pártok

Figyelő Online
2017.04.02  12:42   
mail
nyomtatás
Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője szerint arról szól a baloldali ellenzéki pártok választási felkészülése, hogy "egymással viaskodva" próbálják elvenni a másiktól a szavazókat, és nem arról, hogy "valós alternatívát fogalmazzanak meg".
Deák Dániel az M1 aktuális csatornán vasárnap azt mondta, több mint tíz párt osztozik egy másfél milliós baloldali szavazótáboron, ezért nem alakul ki kormányváltó alternatíva, kormányképes erő. Véleménye szerint a "balliberális ellenzéki szavazótábor" teljesen felaprózódik.
Szerinte az LMP-re jelenti a Momentum a legnagyobb veszélyt. Mivel az LMP a 2014-es választáson is éppenhogy jutott be az Országgyűlésbe, ha csak egy-két százalékot is elvesz tőle a Momentum Mozgalom, kieshet a parlamentből.
A Demokratikus Koalíció (DK) elnökének, Gyurcsány Ferencnek egy kijelentésére kitérve az elemző azt mondta: a volt miniszterelnök az egyik legnépszerűtlenebb ellenzéki politikus, és a választópolgároknak tőle "hiteltelen" üzenet, hogy az ő kormányzásával a nyugalom időszaka következne.

Hasonló problémával szembesül Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje is - folytatta Deák Dániel -, akitől azt várták, hogy sikerül 100-200 ezer szavazót a szocialista párthoz "csábítania", de a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a párt népszerűsége még csökkent is. Ez azt mutatja - tette hozzá -, hogy "Botka László nem váltotta be a hozzá fűzött reményt".
Deák Dániel azt mondta: sajtóinformációk szerint az MSZP-ben nyárig adtak időt Botka Lászlónak, hogy "bizonyítson"; ha elbukik, megint az lesz a kérdés a baloldalon, hogy ki mérettetheti meg magát miniszerelnök-jelöltként 2018-ban.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.