brusszel


Felgyorsult a külkereskedelmi forgalom növekedése januárban

Figyelő Online
2017.04.03  09:48   
mail
nyomtatás
Idén januárban az export euróban kifejezett értéke 14,0, az importé 15,2 százalékkal nőtt a decemberi 7,6, illetve 9,3 százalék után.

A külkereskedelmi aktívum 633 millió eurót tett ki, 16 millió euróval haladta meg az egy évvel korábbit - jelentette a részletes adatok alapján második becslésében hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A múlt hónapban közölt első becslésben a KSH magasabb - 14,3 százalékos - exportnövekedést és némileg alacsonyabb - 15,1 százalékos importemelkedést jelezett, így az exporttöbblet 25 millió euróval alacsonyabb az első becslésben közöltnél.
Januárban erőteljesen élénkült valamennyi árufőcsoport exportnövekedési indexe. A gépek, szállítóeszközök kivitele 12,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a feldolgozott termékek kivitele 16,7 százalékkal nőtt, a decemberi 3,9, illetve 3,2 százalékos ütem után. Az élelmiszer-kivitel 9,6 százalékkal nőtt a decemberi stagnálás után.

Import oldalon a gépek, szállítóeszközök behozatala 14,7, a feldolgozott termékeké 11,2 emelkedett, az élelmiszerimport 7,6 százalékkal nőtt, a decemberi 2,9, 4,1, illetve 6,0 százalékos ütemet követően.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.