brusszel


Húzós napja lesz a kormánynak

Figyelő Online
2017.04.03  10:00   
mail
nyomtatás
A képviselők a kormányt interpellálják az Országgyűlés ma kezdődő kéthetes ülésének első napján.

A házelnök előzetes napirendi javaslata szerint az ülés hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az interpellációk és az azonnali kérdések követnek.
A parlament honlapján elérhető információk alapján a kétórás interpellációs blokkban a kormánypárti padsorokból a fideszes Salacz László arról kérdezi a Miniszterelnöki kabinetirodát vezető minisztert, hogy "mikor láthatunk tisztán Szeviép-ügyben", míg a kereszténydemokrata Földi László arra vár választ a földművelésügyi tárcavezetőtől, miként tehető versenyképesebbé a magyar élelmiszergazdaság.

Ellenzéki oldalról a szocialista Kunhalmi Ágnes azt kérdezi az emberi erőforrások miniszterétől, hogy a kormány miért akarja "beszántani" a CEU-t, a jobbikos Z. Kárpát Dániel miniszterelnökhöz címzett kérdésének címe: "Hány idegent telepítenek még be?", az LMP-s Szél Bernadett pedig azzal fordul a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, hogy "Ki fizeti egy atombaleset számláját?".

Az első ülésnap végén az erdőgazdálkodási törvény módosítása, valamint a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamarát érintő változtatási javaslatok vitái kerülnek terítékre.

Az Országgyűlés a tervek szerint kedden szavazásokkal, szerdán a Magyarországon működő külföldi egyetemek szabályozásának vitájával folytatja munkáját, majd jövő hétfőn zárja aktuális ülését.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.