brusszel


Picit lassult a BMI

Figyelő Online
2017.04.03  11:04   
mail
nyomtatás
A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított márciusi értéke 56,0 százalék volt, 3,4 százalékponttal alacsonyabb a februári 59,4 százalékosnál.
A korábbi márciusokkal összevetve azonban az idei érték érdemben meghaladja a hosszú távú márciusi átlagot (52,1) és az elmúlt három év 53,5 százalékos átlagát is, mivel március összességében átlag alatti hónap volt a korábbi években - jelentette hétfőn a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

A foglalkoztatottság indexe 50,0 pont fölött maradt márciusban is.
A termelési mennyiség indexe csökkent februári értékéhez képest, de 50,0 pont felett maradt, ami immár tizenkilencedik hónapja a termelt mennyiség emelkedését jelzi az előző hónappal összevetve. A mostani érték átlag feletti, 1995 óta csak öt alkalommal volt magasabb az index értéke márciusban.

Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.