brusszel


Együttműködési központot épít a Széchenyi István Egyetem

Figyelő Online
2017.04.04  09:00   
mail
nyomtatás
Megkezdődött Győrben a Felsőoktatási és Ipari Együttműködések Központjának (FIEK) építése, amelyre a Széchenyi István Egyetem 6,4 milliárd forintot nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól.
Winkler Csaba, az egyetem kommunikációs titkára az MTI-nek elmondta: a munkálatok a Hédervári út melletti területen használaton kívüli épületek bontásával indultak. A központ várhatóan jövő júliusra készül el.
A közlemény szerint a FIEK-ben a hallgatók az egyetemmel együttműködő vállalatokkal közösen a legmodernebb eszközökkel és technológiával valósíthatnak meg fejlesztéseket.
A központ három épületből áll majd, összterületük eléri a 4700 négyzetmétert. Az úgynevezett menedzsmentcampusban kapnak helyet az előadótermek, az alkotóhelyiségek és a kiszolgálótermek. A csomagvizsgáló laborban és a Fékpad nevű épületben pedig a kutatásokat, a fejlesztéseket és a teszteléseket végzik majd.
Az épületegyüttes kivitelezését a West Hungária Bau Kft. és az Euro Generál Zrt. konzorciuma végzi.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.