brusszel


Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

Figyelő Online
2017.04.04  09:31   
mail
nyomtatás
A szentpétervári metrón egy közép-ázsiai férfi követett el öngyilkos merényletet, aki kapcsolatban állt szíriai fegyveresekkel - közölte keddre virradóra a rendvédelmi szervekre hivatkozva TASZSZ orosz hírügynökség.
A hírügynökség informátora szerint az elkövető a metrókocsi közepén állt, nem messze az ajtótól.
"A robbanószerkezet vagy a testéhez volt erősítve, vagy a hátizsákjában volt, vagy kézben tartotta azt, a hasa magasságában" - mondta a TASZSZ-nak a névtelenül nyilatkozó forrás.
Tájékoztatása szerint a robbantó egyik kezét vezetékekkel együtt találták meg és azt szakértői vizsgálatra küldték. Az informátor kijelentette, hogy a detonáció helyszínén sok, az áldozatoktól származó testmaradvány is szétszóródott.
A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.
A működésbe hozott, fémgolyókkal és anyacsavarokkal megtöltött szerkezet robbanóereje 200-300 gramm trotilnak felelt meg. A nyilatkozó szerint további vizsgálat fogja megállapítani, hogy ezt a bombát ugyanúgy tűzoltópalackból alakították-e ki, mint a másikat, de a helyszínen találtak olyan darabokat, amelyek erre utalhatnak.

A Rosszija 24 hírtelevízió úgy tudja, hogy a Ploscsagy Voszsztanyija állomáson felfedezett pokolgép robbanóereje egy kilogramm trotilnak felelt meg, így sokkal nagyobb pusztítást okozhatott volna, mint az, amelyet működésbe hoztak.
Azt, hogy metrórobbantást előzetes adatok szerint öngyilkos merénylő követte el, elsőként az Interfax hírügynökség jelentette. Az értesülést hivatalosan egyelőre nem erősítették meg.
A rendkívüli helyzetek kezeléséért felelős minisztérium kedden hajnalban közölte, hogy a robbantás miatt 51 személyt szállítottak kórházba. Korábban az orosz Nemzeti Terrorelhárítási Bizottság 11 halottról és 45 sebesültről számolt be.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.