brusszel


A nyugdíjra spórolunk utoljára

Figyelő Online
2014.01.23  12:30   
mail
nyomtatás
Azok közül, akik anyagi helyzetüknél fogva megtehetik, viszonylag sokan gondolnak gyerekeik jövőjére, saját időskorukra azonban annál kevesebben - derül ki az ING Biztosító és a Gfk felméréséből.
A válaszadók ötdének semmilyen megtakarítása nincs, a közel negyedüknek egymillió forint alatti a vagyona, 23 százaléknak pedig 1 és 4 millió forint közé tehető a megtakarítása. Ennél nagyobb tartalékokkal már csak kevesen rendelkeznek: a válaszadók 11 százalékának tízmillió alatti, 4,3 százalékának 10 és 50 millió fölötti vagyona van, 50 millió forint fölötti megtakarítással azonban már csak 3 százalék rendelkezik.

A legtöbben azért nem takarítanak meg, mert bevallásuk szerint nincs miből félretenniük, de sokak számára jelent nehézséget, hogy akár ötéves időtávra előre tervezzék pénzügyeiket.

Azok közül, akik későbbi célokra tartalékolnak, a vésztartalék képzés, és a gyerekek támogatása és a lakásfelújítás szerepel első számú célként, míg az öregségi megélhetésre és egészségügyi ellátásra alig tesznek félre.

A válaszadók 70 százaléka úgy véli, ha most menne nyugdíjba, havi nettó 120 és 240 ezer forint közötti összegre lenne szüksége havonta, hogy elfogadható életszínvonalat tudjon biztosítani magának. Minden negyedik ember úgy véli, neki ennél is több, de legfeljebb félmillió forint kellene.
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.