brusszel


Sziszegő pénzpumpa

Uniós támogatások: a 100 legnagyobb nyertes
Figyelő Online
2013.10.03  06:06   
mail
nyomtatás
Csökkentették létszámukat az EU-s pénzeső magyar tulajdonú legnagyobb haszonélvezői, ráadásul eredményességük romlott az elmúlt öt évben. Mivel a kormány a következő hétéves uniós programozási időszakban a vállalkozásoknak adná az összes EU-forrás 60 százalékát, ezért a mostani tapasztalatok erős kétségeket ébresztenek, hogy valóban ez-e a leghatékonyabb gazdaságfejlesztési eszköz. Lapunk exkluzív listát közöl a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség adatai alapján a legtöbb pénzt elnyert társaságokról, elemezve teljesítményüket.


A 2007 óta tartó, év végén záruló uniós programozási időszakban már alig van néhány nyitott forrás, í...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2013/40 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.