brusszel

Medicina konferencia: egészség nélkül nincs gazdasági növekedés - galéria

Figyelő Online
2016.10.25  15:02   
mail
nyomtatás
Jövőre hazánk ad otthon a WHO Európai Regionális kongresszusának, ez az egyedülálló hazai esemény szolgált alapul a Figyelő múlt héten tartott XXXIV. Medicina konferenciájának. A tanácskozáson az egészségügyet korábban és jelenleg irányító miniszterek az egészségtudatosság javítása mellett az ágazat közkiadásainak növelését is fontosnak tartották.
 

- Sárközy Marianna

A gazdaság fejlődése érdekében Magyarországon elengedhetetlen egy átfogó, kormányzati ciklusokon átívelő ágazatközi egészségpolitika kialakítása, amely képes javítani a lakosság rossz egészségi állapotán. Ezzel kezdte előadását Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója. Több mint 280-an vettek részt a magyar lakosság egészségi állapotáról, a betegségek és a korai halálozás csökkentésének lehetőségeiről, az egészségügyi ellátásban meglévő egyenlőtlenségek felszámolásáról szóló rendezvényen.

A 30 éves fennállását ünneplő Joint Venture Szövetség Egészségügyi Bizottsága erre az alkalomra készítette el a magyar népesség egészségi állapotáról és az egészségügyi ellátórendszer megítéléséről szóló, 1000 fő megkérdezésével készült felmérését. Blazsevácz Péter a JVSZ egészségügyi bizottságának elnöke úgy fogalmazott: „a több mint 200 külföldi és hazai tagvállalatot magában foglaló és 100 ezer embert foglalkoztató JVSZ számára azért is fontos az emberek egészsége, mert az egészséges humán erőforrás a gazdasági növekedés feltétele. Ezért tartottuk fontosnak a korábbi konferenciákat, és tarjuk fontosnak a jelenlegi Medicina konferenciát is. Párbeszédre törekszünk az illetékes döntéshozókkal és az egészségügyben érintett szervezetekkel." A teljes cikk itt olvasható!
1. fotó
lapozo

Hozzászólások

mail
nyomtatás