brusszel

HirdetésekCsányi Sándor a válság kormányosa – ünnepélyes keretek között adták át a Figyelő TOP 200 díjait

A Rába Nyrt. lett az év legeredményesebb magyar vállalata
Figyelő Online - Figyelő
2010.10.16  22:48   
mail
nyomtatás
Ünnepélyes keretek között adták át a Szépművészeti Múzeumban az idei Figyelő TOP 200 díjait. A válság kormányosa díjat a Gála meghívott vendégeinek szavazata alapján Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója kapta. A zsűri 5 kategóriában ítélt oda díjat: döntésük alapján az év legeredményesebb magyar vállalata a Rába Járműipari Holding Nyrt. lett.
A szombaton megrendezett Figyelő TOP 200 Gálán idén is nagy érdeklődés mellett, a legnagyobb magyar vállalatok vezetőinek jelenlétében adták át a Figyelő TOP 200 díjait. A zsűri három díjat a vállalatok előző évi eredményességi mutatóit megvizsgálva ítélt oda: Az év legeredményesebb vállalata, Az év legeredményesebb magyar vállalata és Az év pénzintézete díjak elbírálásánál a számok kerültek előtérbe. A hagyományoknak megfelelően a zsűri két díj, a Társadalmi elkötelezettség (CSR) és Az év leginnovatívabb vállalata díjak esetében a vállalatok pályázata alapján hozott döntést. A válság kormányosa különdíjat, a TOP 200 Gála meghívott vendégeinek szavazatai alapján az a vállalatvezető kapta, aki a legjobban menedzselte cégét a mögöttünk álló, válságos évben.

A Figyelő főszerkesztője, Simon Ernő a Gálán bejelentette, hogy a vörösiszap-áradás okozta károk enyhítése érdekében minden egyes eladott Figyelő TOP 200 kiadvány árából 1000 forintot utalnak át a Magyar Kármentő Alap számára. Simon Ernő egyúttal felkérte a Gálán résztvevő vállalatok vezetőit és minden jelenlévőt az adakozásra, amelyre a helyszínen is lehetőség nyílott.

A Figyelő TOP 200 díjazottai:

A válság kormányosa különdíj: Csányi Sándor, OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgató

Az év legeredményesebb magyar vállalata: RÁBA Járműipari Holding Nyrt.
(Indoklás: a világgazdasági válság ellenére is tovább fejlődött; megőrizte a kompetenciáit; a kialakított stratégiája mentén új piacokat szerezett)

Az év legeredményesebb vállalata: ERICSSON Magyarország Kommunikációs Rendszerek Kft.
(Indoklás: az ERICSSON Magyarország 2009-ben 35%-kal növelte eredményét, jelentősen növelte létszámát, töretlenül folytatta fejlesztési tevékenységét.

Az év pénzintézete: AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt.
(Indoklás: a válság a biztosítási szektort sem kerülte el, kedvezőtlen hatása mérsékeltebb volt, mint a bankoknál. A győztes biztosító a szektor átlagánál szerényebb díjbevétel-csökkenés mellett 63 százalékos sajáttőke-arányos nyereséget tudott felmutatni, ami kimagasló eredmény.)

Az év leginnovatívabb vállalata: EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.
(Indoklás: az utóbbi két év részben a vállalat üzemének újabb 150 fő foglalkoztatására alkalmas bővítéséről és a korábbi kutatási eredményekre épülő termékfejlesztésről szólt. Olyan innovációs tevékenység folyik a cégnél, amely hazai ipari termelést hoz létre rövid időn belül. Ennek dinamikája is imponáló: 2008-ban 400, 2009-ben 750 millió forint volt ezekből az új innovatív és az átlagnál magasabb eredménytartalmú termékekből és ezek továbbfejlesztett változataiból az árbevételük, míg az idén ennek többszöröse a rendelésállomány. A cég komoly munkahelyteremtő támogatást kapott, így a létszámuk várhatóan tartósan 1500 fölé emelkedik az elkövetkező években és a fejlesztők létszámát a válság alatt sem csökkentették.)

Társadalmi elkötelezettség díj: Holcim Hungária Zrt.
(Indoklás: a nyertes cég alaptevékenysége részeként értelmezi és ahhoz is köti felelősségvállalási projektjeit. Az erőfeszítések hitelességéhez az is nagyban hozzájárul, hogy a cég első számú vezetője a CSR egyik legismertebb vállalatvezetői nagykövete.)
 
A Figyelő TOP 200 zsűri tagjai:
  • dr. Chikán Attila, egyetemi tanár, rektor, Budapesti Corvinus Egyetem
  • dr. Dobák Miklós, tanszékvezető egyetemi tanár, Budapesti Corvinus Egyetem
  • dr. László Géza, az Externet Nyrt. Igazgatóságának elnöke
  • dr. Radácsi László, a SmartLab tulajdonos-ügyvezetője
  • dr. Reszegi László, címzetes egyetemi tanár, Budapesti Corvinus Egyetem - Vállalatgazdaságtan Tanszék
  • dr. Várhegyi Éva, az MTA doktora, a Pénzügykutató Zrt. tudományos tanácsadója
A Figyelő TOP 200 Gála Díjátadójáról készült fotók itt megtekinthetőek.


A legeredményesebb vállalat:


A legeredményesebb magyar vállalat:


A leginnovatívabb vállalat:


Az év pénzintézete:


Társadalmi elkötelezettség:

A válság kormányosa:


Top 200 Gála:
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.

Az Aquaprofit Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Az Aquaprofit Műszaki, Tanácsadási és Befektetési Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Amíg törekvés van, addig növekedés is lesz

Méretét vagy fogyasztási jellemzőit tekintve stagnáló piacokon is képződhet növekedés

Növekedni csak stabil alapokon lehet

A Figyelő TOP200 konferenciájának középpontjában egy örökké aktuális kérdés áll: a cégek növekedési lehetőségei.

Növekedni csak felelősen!

Szabados Richárd írása

Padlógáz a lakásépítésben

A hazai vállalkozók általában is lényegesen optimistábbak, jobban mernek tervezni