brusszel

HirdetésekTudnunk kell magunkat eladni

Figyelő Online - Figyelő
2009.10.13  14:45   
mail
nyomtatás
"Az innováció az, ami előreviszi egy szervezetnek a működését, egy üzlet jövőképét" – vallja Várdy Zoltán, a TV2 vezérigazgatója. Mindazonáltal szerinte a magyaroknak fejlődniük kell még az ötleteik piacra vitelében, és a lelkesedésük fenntartásában.

Magyarország újraindítására szervezett Figyelő TOP 200 konferenciánk alkalmából megkérdeztük a TV2 vezérigazgatóját is az innovációval kapcsolatos gondolatairól, véleményéről.

Ebben a környezetben, ahol gyakorlatilag átíródnak azok a szabályok, amikben dolgoztunk megnőtt a jelentősége annak, hogy tudjunk új megközelítéssel viszonyulni dolgokhoz, véli Várdy. Erre a mobiltelefonos és internetes műsorszórási megoldásokat hozza fel Várdy Zoltán példaként, egyúttal persze figyelmeztetve mindenkit arra, hogy noha ezek jól hangzanak, azért az újfajta terjesztési formák bevételi lehetőségei elmaradnak a mainstream források mértékétől.

A változásoktól mindenki tart, Várdy Zoltán szerint ebben a magyarok nem állnak rosszabbul más nemzeteknél. Azonban „az amerikai kultúrában jobban bátorítják az embert, hogy igenis próbáljon ki valami újat. Ez társul egyfajta vállalkozói szemlélettel, tudni akarással, ami elég egyedi.” – hívja fel a figyelmet a hiányosságainkra a TV2 vezérigazgatója. „Amiben Magyarországnak nehezebb dolga lesz, az mindaz, hogy miként kell valamit jól becsomagolni. Az innovációhoz nem elég dolgokat kitalálni, hanem kell tudni kommunikálni és eladni.” – zárja gondolatait Várdy Zoltán.Nézze meg mit gondolnak a hazai innováció témájáról Magyarország más vezető üzletemberei!
  • Bojár Gábor, Graphisoft - "Rubik ma már ismertebb, mint Puskás"
  • Bogsch Erik, Richter - "Kiemelt alkotóműhelyekre van szükség"
  • Csányi Sándor, OTP - "Magyarország a világ élmezőnyében lehetne"
  • Takács Ernő, Talentis - "A magyar szürkeállománnyal nincsen probléma"
  • Zsűrizés
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.

Az Aquaprofit Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Az Aquaprofit Műszaki, Tanácsadási és Befektetési Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Amíg törekvés van, addig növekedés is lesz

Méretét vagy fogyasztási jellemzőit tekintve stagnáló piacokon is képződhet növekedés

Növekedni csak stabil alapokon lehet

A Figyelő TOP200 konferenciájának középpontjában egy örökké aktuális kérdés áll: a cégek növekedési lehetőségei.

Növekedni csak felelősen!

Szabados Richárd írása

Padlógáz a lakásépítésben

A hazai vállalkozók általában is lényegesen optimistábbak, jobban mernek tervezni