brusszel

HirdetésekTop200 a regionális stratégiák jegyében

Figyelő Online - Figyelő
2008.10.12  10:19   
mail
nyomtatás
Budapest, 2008. október 11. - Kilencedik alkalommal rendezték meg a Figyelő Top 200 Gálát, amelyet idén a Figyelő ismét a Gundel étteremmel közösen szervezett. Ezen a rangos eseményen adták át immár negyedik alkalommal a Figyelő Top 200 díjakat, s hat kategóriában ismerték el a vállalatokat.
  • Hat kategóriában ismerték el a magyar vállalatok teljesítményét a Figyelő Top200 Gálán
  • A már tradicionális kiadvány és gála mellett új kezdeményezés: Top200 konferencia – idén a regionalitás jegyében
  • A magyar üzleti elit a Figyelő Top200 Gálán a térség országainak ízeit kóstolta és kultúráját ismerte meg

Fotógaléria

Martin József Péter
kép1; kép2; kép3; kép4

Bajnai Gordon
kép5; kép6; kép7

Dr. Drozdy Győző
kép8; kép9

Norbert Schwarzmüller
kép10; kép11

Takács János
kép12; kép13; kép14

Bogsch Erik
kép15; kép16

Othmar Michl
kép17; kép18

Beck György
kép19; kép20

A Gála díjazottjai
kép21; kép22

A magyar üzleti élet kiemelkedő eseményére a Figyelő szerkesztősége és kiadója bővebb tartalommal megjelenő Figyelő Top 200 kiadvánnyal készült, amelynek fókuszában elsősorban a cégek régiós teljesítménye állt. A Figyelő Top200 idén az Ecostat és a Dun&Bradstreet által összeállított, Magyarország legeredményesebben működő vállalatainak rangsora mellett közölte a Deloitte kutatási adatait feldolgozó Top500 régiós mellékletet is.

„A magyar cégek eddig 12,5 milliárd eurót ruháztak be a környező országokban, s Montenegróban Magyarország a legnagyobb külföldi befektető. Ha két hónapja rendezték volna ezt a Gálát, ilyen és ehhez hasonló eredményekről beszéltem volna bevezetőmben” – mondta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a Figyelő Top200 Gálán. A globális válság azonban mindent megváltoztatott és Bajnai Gordon – a válságot jelentő kínai írásjelre utalva, ami egyben a lehetőséget is kifejezi – elmondta, hogy a jelenlegi helyzet esélyt is tartogat Magyarország számára.

A főszerep azoknak a vállalatoknak jutott, amelyeket a hat fős szakmai zsűri nemzetközi sztenderdek alapján választott ki a vizsgált kategóriákban. A zsűri – tagjai olyan elismert személyiségek, mint Dr. Chikán Attila, Dr. Dobák Miklós, Dr. László Géza, Dr. Reszegi László, Dr. Radácsi László és Dr. Várhegyi Éva – mutatószámok alapján készített listákat véleményezett, és azok alapján hozta meg döntését. Az objektív adatok figyelembe vétele mellett a zsűri a piacon, nyílt versenyben elért teljesítményt előnyben részesítette a szabályozás, illetve a monopolhelyzet által felkínált eredményekkel szemben.

Az év legeredményesebb vállalata díjat a Pannon GSM Távközlési Zrt. vehette át a cég üzemi eredmény/nettó árbevétel mutatója alapján.
Az év leghatékonyabb vállalata kategóriában EBITDA/saját tőke alapon számolva a Wienerberger Téglaipari Zrt. ért el első helyezést. A cég EBIDTA/saját tőke mutatója az 5. legnagyobb, 124,6-os érték. Számos más mutatóban azonban megelőzi a listában előtte levő cégeket.
Az év leginnovatívabb vállalata kategóriában az Electrolux Zrt. kapta az első helyet. Ebben a kategóriában egyébként a cégek külön kérdőívvel pályázhattak.
Üzemi eredmény/nettó árbevétel mutatója alapján idén a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. vehette át Az év legjobb magyar Top200 vállalatának járó díjat.
Az Uniqa Biztosító Zrt.-t lett 2008-ban Az év pénzintézete. A kategória különlegessége, hogy idén első alkalommal kapta biztosító ezt a rangos elismerést, megelőzve számos magyar bankot.
Az idei Top200 Társadalmi elkötelezettségi díjára szintén a kiadó által küldött kérdőívekkel jelentkezhettek a vállalatok. A díjat a zsűri a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-nek ítélte, kiemelve, hogy a pályázók közül a Vodafone adaptálta és alkalmazza legjobban anyacégének CSR politikáját Magyarországon.

Nézze meg Videón!

Top200 Gála

A régió legsikeresebb magyar vállalata

Társadalmi elkötelezettség díj

Az év pénzintézete

Legjobb magyar Top200 vállalat

Leginnovatívabb vállalat

Leghatékonyabb vállalat

Legeredményesebb vállalat

A zsűri idén különdíjjal jutalmazta azt a hazai nagyvállalatot, amely az elmúlt időszak legkiemelkedőbb eredményét érte el a regionális terjeszkedés, a határokon átnyúló üzleti kapcsolatok kiépítése terén. Az 500 legnagyobb regionális vállalat között 60 magyar cég szerepel. A csupán hét olyan magántársaság közül, amelyik magyarországi döntési központból terjeszkedik a környező országokban a zsűri a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt.-nek adta a különdíjat. A társaság 1992 óta szisztematikusan építi ki pozícióit a környező országokban, sorra nyitja meg termelőüzemeit (Lengyelországban, Romániában, Oroszországban).

A Figyelő kiadója, a Sanoma Budapest Zrt. a két évtizede sikeres Top200 kiadvány, és az azzal már tradicionális együttműködésben megrendezett Top200 Gála mellett idén új kezdeményezést indított útjára. A Top200 család kibővült egy konferenciával, amely a gálát megelőző napon – egyszeri alkalommal – a Pénzügyi Csúccsal együtt került megrendezésre, s ahol a terjeszkedésben már sikeres magyar vállalatok számoltak be tapasztalataikról. „A magyar nagyvállalatok egy része immár világos regionális terjeszkedési stratégiával rendelkezik, s örömmel tapasztaltuk, hogy mellettük illetve velük együtt a kkv-k közül is egyre többen fedezik fel az új piacokat” – foglalta össze a konferencia tanulságait Martin József Péter, a Figyelő főszerkesztője. A Figyelő emellett egy exkluzív kézikönyvet is készített, amely az újságban korábban megjelent, regionalitási kérdéseket feldolgozó cikkek gyűjteményeként nyújthat támogatást a konferencia résztvevői számára.

A Figyelő Top200 Gálán, mint mindig, most is a Figyelő szervezőpartnere, a Gundel étterem gondoskodott a menüsorról, melyet kifejezetten erre az alkalomra állítottak össze, és a jövőben megtalálható az étterem állandó kínálatában. A menü szintén összhangban állt a Gála központi témájával, és a vendégek a régió páratlan és a nemzetközi gasztronómiában méltatlanul elhanyagolt ízvilágával ismerkedhettek meg közelebbről.

Az est fényét olyan előadók emelték, mint a Central European Jazz Connection nevű nemzetközi formáció és a Bihari Táncegyüttes, akik a térség népeinek táncaival színesítették a programot, valamint Nyíri Károly zongorázott. A Figyelő Top200 partnere, a Roxer hatodik éve működik együtt a Gála szervezésében.

***

A Figyelő Top200 Kiadványról és Gáláról

A Figyelő című üzleti és gazdasági hetilap immár több mint egy évtizede jelenteti meg időszakos kiadványát, a legnagyobb és legeredményesebb magyarországi vállalkozásokat bemutató Figyelő Top200-at. Magas szakmai színvonalon, nemzetközi sztenderdek alapján, tapasztalt szakértők állítják össze a Top200-as listát, amely objektíven méri az előző év gazdasági teljesítményeit, és közli a 200 legnagyobb vállalat rangsorát.

A Figyelő a Gundel Étteremmel együttműködve a 2000. évtől rendezi meg a Figyelő Top200 Gálát, amelyen a gazdasági és politikai élet meghatározó szereplői vesznek részt. A nagyszabású rendezvény díjátadással kapcsolódik össze, amelynek során Magyarország 200 legeredményesebb vállalata közül több kategóriában vehetik át az elismeréseket a legsikeresebb cégek.

A Sanoma Budapest Zrt-ről

A Sanoma Budapest Zrt. Magyarország vezető magazinkiadója, az ország egyik legnagyobb médiavállalata. Harmincnégy, elsősorban üzleti és szórakoztató magazint jelentet meg, emellett tekintélyes internetes tartalomszolgáltatói portfólióval rendelkezik. A vállalat további tevékenységei közé tartozik a konferenciaszervezés, könyvkiadás, eseményszervezés, az egyes lapokhoz kötődő termékértékesítés, valamint márkakiadványok készítése. 2006 márciusa óta a kiadó többségi tulajdonosa Magyarország első tematikus sztárcsatornájának, storytv-nek is.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.

Az Aquaprofit Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Az Aquaprofit Műszaki, Tanácsadási és Befektetési Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Amíg törekvés van, addig növekedés is lesz

Méretét vagy fogyasztási jellemzőit tekintve stagnáló piacokon is képződhet növekedés

Növekedni csak stabil alapokon lehet

A Figyelő TOP200 konferenciájának középpontjában egy örökké aktuális kérdés áll: a cégek növekedési lehetőségei.

Növekedni csak felelősen!

Szabados Richárd írása

Padlógáz a lakásépítésben

A hazai vállalkozók általában is lényegesen optimistábbak, jobban mernek tervezni