brusszel

HirdetésekBond-koncert - Szépek és vonósok

Figyelő Online - Figyelő
2001.12.05  10:48   
mail
nyomtatás
A Bond tagjai egyszer már -hivatalos ügyben- jártak Budapesten, novemberben majdnem felléptek a BKK-ban, ám az egyik csodaszép lány nem tudott ellenállni a náthának, így decemberre csúszott a koncert. Budapest Kongresszusi Központ, szerda, 20 óra
Az együttes megalakításában nyilván szerepet játszott a gyönyörű és tehetséges Vanessa Mae fantasztikus karrierje. Magnus Fiennes, a Bond bemutatkozó lemezének producere és Mel Bush koncertszervező a Mae-jelenségen felbuzdulva úgy gondolták: több szép lány még nagyobb élményt nyújt a színpadon, mint egy szólista. Pláne egy dekoratív vonósnégyes. Igazuk lett.

A Bond természetesen nem lenne ennyire átütő, ha a hölgyek csupán az erotikus kisugárzásukkal és az attraktivitásukkal próbálnák pótolni a zenei hiányosságaikat. Mindannyian iskolázott zenészek, csak éppen a muzsikáról alkotott véleményük formabontó. Haylie Ecker, a négyes 25 esztendős elsőhegedűse nem szégyelli bevallani, hogy a klasszikus zenében sem az előírásszerű interpretációk érdeklik. "Az istenadta tehetségek játékát leszámítva a klasszikus műhöz tartozó klasszikus előadásmódból egyetlen dolog jöhet létre: az unalom." Haylie-nek nem véletlenül példaképe a hegedűjátékról vallott nézeteket gyökeresen megreformáló Nigel Kennedy, valamint egy bizonyos Lakatos, akinek a keresztnevét ugyan nem ismeri, de a játékától így is rengeteg inspirációt kapott.

A BKK közönsége előtt megszólalnak a Born című albumon hallott dinamikus művek, köztük a slágerré vált Victory, a szívbe markoló Hymn, de lesz óriási hangszerpárbaj és valami egészen különleges is, amit jobb híján a hangszer akrobatikus megközelítésének lehetne nevezni. A Bond-lányok kedvükre kalandoznak a zenei korszakok és stílusok között (Sting, Csajkovszkij, Muszorgszkij, Madonna egyaránt belefér a repertoárba), és előadásuk meglepheti azokat is, akik azt hitték, már mindent tudnak a vonósnégyesekről.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.

Az Aquaprofit Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Az Aquaprofit Műszaki, Tanácsadási és Befektetési Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Amíg törekvés van, addig növekedés is lesz

Méretét vagy fogyasztási jellemzőit tekintve stagnáló piacokon is képződhet növekedés

Növekedni csak stabil alapokon lehet

A Figyelő TOP200 konferenciájának középpontjában egy örökké aktuális kérdés áll: a cégek növekedési lehetőségei.

Növekedni csak felelősen!

Szabados Richárd írása

Padlógáz a lakásépítésben

A hazai vállalkozók általában is lényegesen optimistábbak, jobban mernek tervezni