brusszel

HirdetésekStratégiai ágazat a gyógyszeripar

Figyelő Online - Bogsch Erik
2014.09.25  06:35   
mail
nyomtatás
Magyarország egyik legversenyképesebb iparága a több mint 110 éves gyógyszeripar, mely fejlettségét tekintve kétségkívül a nemzetközi élmezőnyhöz tartozik. Hazánk ipari hagyományainak egyik legfontosabb hordozója, emellett hagyományosan kiemelkedő szerepet tölt be nemzetgazdasági hozzájárulásával az ország nemzeti jövedelmének megteremtésében, exportjában és a magyar lakosság egészségügyi ellátásában. Mindezek ellenére meg kell jegyezni sajnos, hogy még mindig több sebből vérzik a magyar gyógyszeripar versenyképességének megőrzése céljából tett intézkedések sora.
A gyógyszergyártás Magyarországon stratégiai szempont, gazdasági, gazdaságpolitikai kérdés. Minden kormányzati ciklusban a magyar gazdaság elemzésekor a kulcsszó a versenyképesség növelése. De hogyan? Milyen megoldások lesznek?
A kormány gazdaságért és egészségügyért felelős szaktárcáinak vezető tisztségviselőivel is számos alkalommal volt és van lehetőség a hazai gyógyszeripari problémák újabb és újabb felvetésére. Legfőképpen azért, mert mi...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2014/39 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.

Az Aquaprofit Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Az Aquaprofit Műszaki, Tanácsadási és Befektetési Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Amíg törekvés van, addig növekedés is lesz

Méretét vagy fogyasztási jellemzőit tekintve stagnáló piacokon is képződhet növekedés

Növekedni csak stabil alapokon lehet

A Figyelő TOP200 konferenciájának középpontjában egy örökké aktuális kérdés áll: a cégek növekedési lehetőségei.

Növekedni csak felelősen!

Szabados Richárd írása

Padlógáz a lakásépítésben

A hazai vállalkozók általában is lényegesen optimistábbak, jobban mernek tervezni