brusszel

HirdetésekMeggyengült hajtóerők

Figyelő Online - Varga György
2014.10.16  06:29   
mail
nyomtatás
A hazai innováció helyzetével foglalkozó cikksorozat már eddig is a vélemények és a tapasztalatok gazdag tárházát kínálta. A vállalkozási tevékenység jellege, a cégek mérete, kora, a menedzsment stílusa, motiváltsága alapján változatos kép tárul elénk. A megszólalók közös jellemzője az innovációs kényszer felismerése és az innovációs aktivitás ösztönzése. De - József Attila szavait idézve - hallgat a mély.
A 2013-20-as évekre szóló Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs (k+f+i) Stratégiában kitűzött cél az, hogy „Magyarország 2020-ra a globális innovációs folyamatok egyenrangú szereplőjévé váljon". A szomorú tény az, hogy Magyarország az EU eredménytáblázata alapján hosszú évek óta a mérsékelt innovációs teljesítményt nyújtó - azaz az uniós átlagtól elmaradó - államok csoportjába tartozik. Ez a helyzet máig nem változott. Hozzáteszem: annak ell...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2014/42 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.

Az Aquaprofit Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Az Aquaprofit Műszaki, Tanácsadási és Befektetési Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Amíg törekvés van, addig növekedés is lesz

Méretét vagy fogyasztási jellemzőit tekintve stagnáló piacokon is képződhet növekedés

Növekedni csak stabil alapokon lehet

A Figyelő TOP200 konferenciájának középpontjában egy örökké aktuális kérdés áll: a cégek növekedési lehetőségei.

Növekedni csak felelősen!

Szabados Richárd írása

Padlógáz a lakásépítésben

A hazai vállalkozók általában is lényegesen optimistábbak, jobban mernek tervezni