brusszel

HirdetésekA Richter és a SIGNAL kapta az idei Telenor Etikus Vállalat Díjat

Figyelő Online
2014.11.10  10:55   
mail
nyomtatás
A Figyelő TOP200 Gálán átadták az idei Telenor Etikus Vállalat Díjat, amelyet nagyvállalati kategóriában a Richter Gedeon Nyrt., kis- és középvállalati kategóriában pedig a SIGNAL Biztosító Zrt. nyert el. A 2012-ben, hagyományteremtő szándékkal alapított elismeréssel a Telenor Magyarország és a Transparency International Magyarország a hazai vállalatok tisztességes üzleti magatartást célzó vállalati programjait díjazza.
A Telenor Etikus Vállalat Díj célja olyan vállalati programok elismerése és bemutatása, amelyek ösztönzést jelentenek és példaként szolgálhatnak más hazai vállalatoknak saját, az üzleti etikát fejlesztő, a vállalati integritást növelő gyakorlatuk kialakításához. A nagyvállalati kategóriában díjazott Richter Gedeon Nyrt. pályázata a zsűri szerint kiemelkedően innovatív ötletet valósított meg, mely elősegíti az átláthatóság kiterjesztését a vállalat érintettjei felé is.

A kis- és középvállalati kategória értékelésekor a zsűri kiemelte, hogy idén sok minőségi pályázat született. A SIGNAL Biztosító Zrt. esetében a komoly vezetői elkötelezettséget, illetve a kkv-szektoron belül különösen előremutató, komplex programot díjazta a bizottság, amely példaértékű lehet más cégek számára is.

„A Telenornál hiszünk abban, hogy az innováció a társadalmi fejlődés kulcsa, amihez elengedhetetlen a tiszta és átlátható gazdasági környezet. Ennek megteremtése minden piaci szereplő közös felelőssége, nemcsak egymás, hanem a társadalom egésze felé. Úgy gondolom, hogy a vállalatok akkor tehetik a legtöbbet, ha a tisztességes működés mellett egymást is segítik, például a jó gyakorlatok elismerésével és bemutatásával. A Telenor Etikus Vállalat Díj megalapítását pontosan ez a szándék ösztönözte: szeretnénk megmutatni, hogy szerencsére egyre több cég van Magyarországon, amelyek tisztességesen, egyenlő versenyfeltételek mellett és a korrupció minden formáját elutasítva akarnak sikereket elérni." - mondta el Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója a díjkiosztón.

Martin József Péter, a Transparency International Magyarország ügyvezetője kiemelte: „Ahhoz, hogy a traszparens gazdasági környezet megvalósuljon, olyan vállalatokra és vállalatvezetőkre is szükség van, amelyeknek és akiknek szívügyük a tisztességes vállalati magatartás. A Transparencynél azért dolgozunk, hogy az üzleti szférában is visszaszoruljon a korrupció, és a vállalatokat segítsük abban, hogy felismerjék a korrupciós veszélyeket. A pályázó cégek felismerték, hogy olyan vállalati kultúrát kell kialakítani, amelyben magától értetődővé válik minden munkatárs számára, hogy az etikus munkavégzés az egész szervezet érdeke. Egy ilyen közegben szabad, sőt kell is ezekről a dilemmákról beszélgetni, kérdezni, eligazítást kérni. Nagyon örülök, hogy a díjazott vállalatok törekvéseit és megfelelési rendszereit legjobb gyakorlatként állíthatjuk a gazdasági szereplők elé."

Az idén harmadik alkalommal átadott Telenor Etikus Vállalat Díj a Telenor és a Transparency International Magyarország 2012-ben kötött együttműködésének keretében jött létre. A vállalat és a korrupcióellenes szervezet közös megoldásaival elsősorban a magyar kkv-szektornak nyújt segítséget a korrupció leküzdésére.

A Telenor Etikus Vállalat Díjra jelölt vállalatokat a Transparency International Magyarország kérte fel a pályázat benyújtására egy szakértői csoport, az Ajánlói Testület javaslatai alapján. A pályázatokat értékelő zsűriben a Budapesti Corvinus Egyetem, a Közép-európai Egyetem, a Figyelő és a Transparency International képviseltette magát.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.

Az Aquaprofit Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Az Aquaprofit Műszaki, Tanácsadási és Befektetési Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Amíg törekvés van, addig növekedés is lesz

Méretét vagy fogyasztási jellemzőit tekintve stagnáló piacokon is képződhet növekedés

Növekedni csak stabil alapokon lehet

A Figyelő TOP200 konferenciájának középpontjában egy örökké aktuális kérdés áll: a cégek növekedési lehetőségei.

Növekedni csak felelősen!

Szabados Richárd írása

Padlógáz a lakásépítésben

A hazai vállalkozók általában is lényegesen optimistábbak, jobban mernek tervezni