brusszel

HirdetésekKönyvkiadó kapta a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Figyelő Online
2014.11.10  17:01   
mail
nyomtatás
A Kossuth Kiadó Zrt. nyerte el az első Provident Társadalmi Hasznosság Díjat, amelyet a pénzügyi vállalat a Figyelővel közösen, hagyományteremtő céllal alapított.
A Kossuth Kiadó Zrt. nyerte el az első Provident Társadalmi Hasznosság Díjat, amelyet a pénzügyi vállalat a Figyelővel közösen, hagyományteremtő céllal alapított. A Hungarian Business Leaders Forum szakmai támogatásával felkért független bíráló bizottság a díj odaítélésekor úgy ítélte meg, hogy a Kiadó tevékenysége és innovatív szemlélete elősegíti a tudásalapú társadalom kialakulását.

A díjat a Kossuth Kiadó képviseletében Szuba Jolanta könyvkiadási igazgató vette át 2014. november 7-én, a Figyelő TOP200 Gálán. Az idén elsőként átadott elismerést a gazdasági hetilap és a Provident közösen alapította azzal a céllal, hogy olyan vállalatokat díjazzanak, melyek tevékenységükkel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorolnak. Az alapítók a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) szakmai támogatásával független bíráló bizottságot kértek fel a díj odaítélésére. A kuratóriumi tagságot a magyar gazdaság és közélet jeles képviselői vállalták, akik az elismerésre érdemesnek tartott cégek jelölését követően konszenzussal döntöttek az idei év nyerteséről.

A díjra jelölt vállalat esetében feltétel volt, hogy a vállalkozás a társadalmi, környezeti és vállalatirányítási kihívásokra új, innovatív válaszokat adjon. Működését hosszú távú fenntartható stratégiai gondolkodás és felelős üzleti magatartás jellemezze, illetve a jelölt tevékenysége pozitív hatással legyen más üzleti szereplők mellett a társadalom egészére is. Kiemelt szempont volt továbbá, hogy a társaság olyan gazdaságilag kedvező, másolható termékeket vagy szolgáltatásokat hozzon létre, melyek fejlesztési célokat szolgálnak. A díjat bármely Magyarországon bejegyzett, legalább két éve működő gazdasági társaság nyerhette el, amelyet a kuratórium tagjai arra érdemesnek találtak.

„Magyarországon szerencsére egyre több olyan vállalat működik, amely nem csupán a jövedelmezőségi, de a fenntartható fejlődés, a társadalmi hasznosság és az innováció terén is kimagasló teljesítményt tud felmutatni. A Provident Pénzügyi Zrt., mint Magyarország egyik legszélesebb körű CSR programját működtető vállalata a fenti értékeket saját működésében is kiemelten fontosnak tartja, ezért a Figyelővel és a HBLF-fel közösen olyan elismerést kívántunk létrehozni, amely ezen elvek menték a legkiválóbb vállalatokat díjazza. Azt gondolom, hogy idén ez biztosan sikerült, hiszen a tudás és az ismeretek közvetítésével a Kossuth Kiadó a társadalom számára kiemelten hasznos tevékenységet végez" - mondta el Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

Czakó Borbála, a HBLF és egyben a Kuratórium elnöke hozzátette: „A Provident Társadalmi Hasznosság díj egy olyan kategóriát teremtett a szokásos üzleti díjak között, mely hiánypótló és lehetővé teszi azoknak a vállalatoknak a díjazását is, amire korábban nem volt lehetőségünk. A Provident Díj a társadalmi hasznosságot, a fenntarthatóságot és az innovációt együtt díjazza. A Kossuth Kiadó a könyvkiadás területén a tudásalapú társadalom fejlődését segíti. Olyan értékteremtő, innovatív tevékenységet folytat ahol a minőségi gyermekkönyvkiadástól (Globális felmelegedés - mit tehetünk mi?) a Nobel-díjas magyarokig (Világhíres magyarok, Made in Hungary or Made by Hungarians) a digitális könyvkiadástól (3000 e-könyv pld. Jókai Mór összes, Gárdonyi Géza és Móricz Zsigmond művei) az értékőrző könyvek kiadásáig (Amor Librorum sorozat: pld. Szenci Molnár Albert: Értekezés a legfőbb jórol, 1630) társadalmilag fontos és hasznos tevékenységet folytat. Munkája során nem a profitra, hanem a minőségre helyezi a hangsúlyt, kategóriájában különleges és díjazandó."

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: PrivdentTOP200

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.

Az Aquaprofit Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Az Aquaprofit Műszaki, Tanácsadási és Befektetési Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Amíg törekvés van, addig növekedés is lesz

Méretét vagy fogyasztási jellemzőit tekintve stagnáló piacokon is képződhet növekedés

Növekedni csak stabil alapokon lehet

A Figyelő TOP200 konferenciájának középpontjában egy örökké aktuális kérdés áll: a cégek növekedési lehetőségei.

Növekedni csak felelősen!

Szabados Richárd írása

Padlógáz a lakásépítésben

A hazai vállalkozók általában is lényegesen optimistábbak, jobban mernek tervezni