brusszel

Hirdetések



"Fiatalok a vezetésben" Konferencia - részletes program

Figyelő Online
2016.04.25  10:49   frissítve: 2016.06.10 11:39
mail
nyomtatás
"Fiatalok a vezetésben" Konferencia - részletes programleírások

Változásmenedzsment: hátrányból előny, avagy hogyan építsünk hosszú távú versenyelőnyt a szervezeti változások apropóján?


A rosszul menedzselt változások fájdalmasak: a változásokat „leszállító" projektek kicsúsznak a határidőből és a büdzséből, túlterhelődnek és felállnak a kulcsemberek, rossz hírek kelnek lábra, hitelüket vesztik a vezetők az elégtelen kommunikáció miatt, romlik az elégedettség. A Grow Csoport Változásmenedzsment GPS Kutatásának 2015-ös felmérése alapján a középvezetők fejlesztése nélkül a változások az implementációnál buknak el, ami talán még fájóbb, hiszen ez már a célegyenes. Bemutatjuk, hogyan lehet hosszútávon beépülő szervezeti kompetenciává fejleszteni a változásmenedzsmentet.

Előadó:
Váradi Szabó Zsuzsa
(Senior tanácsadó, Változásmenedzsment kompetenciaközpont vezető - GROW Csoport)

 


Reziliencia, #equadoripalma #teher #fiatalvezetők

A REZILIENCIA azt jelenti, hogy képesek vagyunk az örökösen változó elvárásokhoz, a folyamatos készenléthez úgy adaptálódni, hogy optimisták és egészségesek maradunk. Megvannak azok az energiaforrásaink, amikből erőt merítünk, hogy ne gyűrjön le a stressz. Ez a képesség nem velünk született, hanem azáltal alakul ki, amilyen környezetben élünk, amilyen életformát és életfelfogást kialakítunk magunknak. Bemutatjuk, hogy milyen erőforrásokból táplálkozik ez a lelki rugalmasság, mindenki felmérheti, hogy hol vannak saját erősségei és hol kell pótolni a tartalékokat, és irányt mutatunk, ki-ki hogyan erősítheti magát és lelki ellenálló képességét.

Előadók:
Laposa Laura
(Tréner, tanácsadó - GROW Csoport)
Pataki Katalin
(Tréner, tanácsadó - GROW Csoport)


A HR fejlesztéseket érintő változások kezelése felgyorsult, egyre inkább technológia alapú világunkban

Amikor az interakciók egyre nagyobb része online történik, hogyan tudjuk megőrizni a személyes kapcsolattartásban rejlő kohéziós erőt?
Milyen fejlesztési megoldások lehetnek sikeresek egy olyan környezetben, ahol egyre több mindennel versenyzünk kollégáink figyelméért, akik a minél hatékonyabb és időtakarékosabb fejlesztési impulzusokat részesítik előnyben?
A hagyományos tréningeknek milyen szerepe van a XXI. századi HR megoldások palettáján?

Előadó:
Balogh Bogdán
(Tanácsadó Partner - TMI)


Shift! Globális esettanulmányok a vállalati transzformáció inspiráló támogatásáról - mit tanulhatnak fiatal vezetőink ezekből a tapasztalatokból?

Mitől működnek világszerte a vállalati átalakulások?
Válogatás 32 esettanulmányból, amelyek a XXI. század kihívásainak megfelelően, inspiráló tanácsadói munkával támogatják a vállalatok transzformációját. Vajon ezen vállalati mintákat hogyan lehet alkalmazni pl. egy start up vállalati közegben, ahol a kollégák leginkább az Y és a Z generáció képviselői?

Előadó:
Kiss János Balázs
(Ügyvezető Partner - TMI)

Vezetés hatalom nélkül

Ma a fiatal tehetségek gyakran úgy töltenek be vezetői pozíciókat, hogy hiányzik a megalapozott szaktudásuk, tapasztalatuk, vagy egyszerűen a „kellő" életkoruk. Mindezek fontos hatalmi források egy vezetőnél, és akár 10 évvel ezelőtt még reális elvárásnak számítottak. Ezek az idők viszont elmúltak, és mi, „idősebbek", aggályokkal, akár értetlenül állunk azelőtt, hogy mire mehet egy huszonpáréves a fentiek hiányában.

• Vannak-e olyan „modern" hatalmi források, amelyekre alapozva a mai fiatalok hatékonyan felépíthetik a saját vezetői működésüket? (Igen!)
• Fejleszthetők ezek? (Egy részük igen, a vezetőknél, egy más részük pedig igen, a szervezeti kultúrában)
• Kiváltják ezek a szaktudást, tapasztalatot, a hierarchiát..., azaz a „klasszikus" vezetői hatalmi forrásokat? (A mi szemünkben valószínűleg sohasem J. De nem is mi vagyunk az ő beosztottjaik.)

Előadó:
Preiszinger András
(tréner-tanácsadó, Sämling Solution Consulting)

Építsünk magas bizalmi szintű szervezeti kultúrát!

A fiatalos erő és lendület az önbizalomból táplálkozik.
De vajon hogyan képes egy vezető a saját magába vetett hitéből tőkét kovácsolni szervezete eredményessége érdekében?
Munkánk során a vezetők önbizalmuk négy kulcstényezőjét, mint erőforrásokat tárják fel. Konkrét kommunikációs és viselkedési mintákat adunk a résztvevők kezébe, mellyel képesek bizalmat építeni, növelni - vagy szükség esetén helyre állítani a sérült bizalmat. A vezetők felismerik, hogy a bizalomszegény szervezeti kultúra felemészti a legjobb stratégiát és megvalósítási képességet is. Az elsajátított eszköztárral azonban képessé válnak arra, hogy szervezetüket gyorsító sávba segítsék a céljaik eléréséhez vezető úton.

Előadó:
Nyéki Emőke
(Bizalom üzletág vezető, FranklinCovey Magyarország)


Stresszformátor

Azt mondják a fiatal generáció mobilabb, könnyebben változtat - különösen, ha valami nem elég izgalmas és inspiráló a számára. Az élmények keresése azonban láthatatlan veszélyeket is rejt - a kütyük mindig nálunk vannak, mindenki folyamatosan elérhető: az alvásfigyelő applikációm korábban felébreszt - hát szelektálom kicsit a mail-jeimet az ágyban, a lépésszámlálóm és a zeném a telefonomban segít a sportolásomban - hát akkor már fel is veszem, ha keresnek. Ez a "szünetmentes" üzemmód szinte észrevétlenül visz el az akkumulátorok teljes lemerüléséig.
A stresszformátor programmal arra keressük a választ, hogy az egyéni érzelmi stílusunk megismerésével és alakításával, mit tehetünk annak érdekében, hogy saját magunk és vezetőként a munkatársaink, a stressz pozitív sávjában maradhassanak.

Előadó:
Lévai Katalin
(Szenior tanácsadó - HTC)


Karrierhorgonyok

Az előadás során felelevenítjük Edgar H. Schein elméletét a karrierhorgonyokról: arról, hogy mik azok a belső mozgatórugóink (személyes kompetenciák, motivációk, értékek kombinációja), melyeket nem adnánk fel munkahelyváltások, állás-változtatások során.
Mindezt 3 szemszögből tesszük:
• személyesen (mik az én szakmai életutam mozgatórugói, ösztönzői, hogyan hozok döntéseket karrieremmel kapcsolatban);
• a fiatal tehetségek, vezetők szemszögéből (vajon mik az ő mozgatórugóik, ösztönzőik; ezek mások-e és mennyiben mások, mint korábban; mi az, amire érdemes felhívni a figyelmüket);
• szervezeti oldalról (hogyan támogathatjuk mindezt vezetőként vagy HR-esként; hogyan tehetjük ezt az ismeretet a vezetői tudás és jó HR-es rendszerek részévé; a vállalati tehetség-programok elemévé.)

Előadó:
Busch Beáta
(Szenior tanácsadó - HTC)


Mindset shift - az akadályok a fejekben vannak.

Mindenki számára ismert a teli pohár-üres pohár példája. Ugyanazt nézzük, de más következtetést vonunk le belőle, és más reakciót vált ki belőlünk. A Mindset Shift program célja olyan szemléletmód megismerése, amely az állandó fejlesztést és fejlődést támogatja. Azt vizsgáljuk, hogy miként tudunk összpontosítani arra, amit változtatni lehet, ahelyett, hogy ellenállók lennénk. A workshopunk eredményeként a résztvevők felismerik saját hozzáállásuk megváltoztatásának előnyeit és megismerik, hogyan fordíthatják át saját és mások rögzült szemléletmódját egy termékenyebb, a fejlődést jobban segítő gondolkodásmódra és viselkedésre. A módszert már sikerrel alkalmaztuk több, mint 10.000 résztvevő esetén a munkabiztonsággal, compliance-szel, ügyfélélménnyel és munkatársi elkötelezettséggel kapcsolatos szemléletmód megváltoztatása céljából.

Előadó:
Stremeny Gábor
(Üzletfejlesztési Igazgató - Develor)


Újratervezés minden pillanatban - Idő és feladatgazdálkodás.

Jelenleg a korábbiakat sokszorosan meghaladó információ mennyiségével kell megküzdenie a vezetőknek. Feladatok és információ érkezik telefonon, e-mailen, vezetőktől és kollégáktól szóban, az értekezleteken, web konferenciákon. Hogyan lehet naponta átlagosan 300-400 inputot rangsorolni, tárolni, mindent fejben tartani? A Develor 4. generációs Idő és feladatgazdálkodás tréningje olyan egyénre szabható modellt mutat be, amely képes ezen kihívásoknak megfelelni és nagymértékben növelni a vezetői hatékonyságot mind a munkában, mind pedig a magánéletben. A tréningen nemcsak elméleti tudással vértezzük fel a résztvevőket, de konkrét lépéseket teszünk az új modell kialakítására és képes lesz mindenki a maga számára ideális idő és feledtgazdálkodási rendszer meghatározására.

Előadó:
dr. Baranyai Attila
(Chief Learning Officer - Develor)


Vezetésfejlesztés fiatal tehetségeknek

Mi jellemzi a fiatal tehetségek érdeklődését, fejlődési igényeit, és milyen választ ad erre a szervezet, egy átgondolt és jól felépített, sok éve bejáratott és folyamatosan továbbfejlesztett képzési program keretében? Hogyan néz ki mindez a HR szempontjából, valamint tréneri oldalról? Mi az, ami jól működik, miből adódhatnak nehézségek, mire érdemes odafigyelni? Tapasztalat megosztás és közös gondolkodás, egy valós projekt bemutatásán keresztül, a K&H Bank és a Concordia együttműködésével.

Előadók:
Szilágyi Tamás Benedek
(Ügyvezető partner, CMC vezető tanácsadó, tréner, coach - Concordia)
Géczi Mirjam
(Vezetői készségfejlesztés főosztály, Szenior HR tanácsadó - K&H Csoport)

Generation (WH)Y - Mítoszok az Y generációról

Vitathatatlan, hogy az információs kor gyermekei eddig nem látott, új kihívások elé állítják az X, vagy a Baby Boomer világ szülöttjeit, alapjaiban kérdőjelezik meg a múlt század etikai kódexeit, kommunikációs formáit, a munkához való hozzáállást. Vajon miből fakad az őket övező misztikum? S vajon merre tartanak a különböző generációk? Megszokják vagy meg is érthetik egymást? Tapasztalatmegosztás és közös gondolkodás keretében keressük a megfejtést az (WH)Y generációt övező mítoszok lebontására, és a különböző generációk közötti híd építésére.

Előadó:
Kosztra Balázs
(Ügyvezető partner, CMC vezető tanácsadó, tréner - Concordia)

 



X, Y, Z generációk a munkahelyeken - és hogyan van ez a tanácsadókkal?

Sokat foglalkozunk azzal, hogyan "érkeznek meg" az újabb és újabb generációk a munkahelyekre, mi motiválja őket, mivel lehet motiválni őket, mi a fontos nekik - pl. akkor, amikor vezetővé válnak.
Vajon hogyan néz ki ez a fiatal tanácsadóknál? Sok sztereotípia kering azzal kapcsolatban, mi kell ahhoz, hogy egy tanácsadó sikeres legyen - csak egyet például: "a sikeres tanácsadáshoz bizony kell néhány ősz hajszál". Rendben, akkor hogyan boldoguljanak a fiatal, kezdő tanácsadók, trénerek, akár belső, akár külső fiatal szakemberekről van szó? Hogyan lesznek ők vezető tanácsadók, szakemberek? Mit várnak ők a vállalatuktól? Mit hoznak be ők a vállalatba? Ezeket fogjuk körbejárni egy fiatal és egy tapasztalt tanácsadó párbeszédével.
Előadók:
Kosztolányi István
(Partner - ICG)
Tóth Tímea
(Project asszisztens - ICG)

Fiatal vezetők a termelésben

A munkapad mellett, a gyártósoron dolgozva a szakmában és/vagy a gyárban töltött idő erősen meghatározza a kollégák közötti erőviszonyokat, a "csípési" sorrendet. Emellett a tradícionális gyártási eljárások is hozzájárulhatnak a munkatársak és vezetők gondolkodásának bebetonozásához, a fiatal generációk igényeinek és ötleteinek, az általuk a termelő vállalatba hozott "újdonságok" háttérbe szorulásához. A termelő vállalatokban új trendként megjelenő lean leadership vezetői megközelítés is hozzájárulhat ennek a helyzetnek a finomításához.

Előadó:
Bereczki Csaba
(Senior tanácsadó - ICG)

Egyperces Menedzser

Az újonnan előléptetett vezetők 47%-a semmilyen képzést nem kap, és próbálkozással találja ki, hogyan vezessen embereket. Nem tudják, hogyan végeztessék el a munkát másokkal, hiszen ezen múlik a sikerük. Mi arra készítjük fel őket, hogy kezeljék megváltozott kapcsolataikat korábbi munkatársaikkal, ne önmaguk akarják megoldani a problémákat, tudatosítsák megváltozott szerepüket és azt, hogy sikerük és kudarcaik kihatnak saját, munkatársaik és családjuk életére.

Előadó:
Czinege Andor
(Mester tréner, partner - Ad Sidera)

Optimális motiváció

A mai vezetők többsége olyan motivációs módszerek mentén irányítja munkatársait, melyek eredménytelenségét folyamatosan erősítik meg a kutatási eredmények. Sok vezető nem véletlenül érzi azt: Nincs eszköz a kezemben! Mi azokat a motivációs módszereket mutatjuk be, amelyek minden vezető rendelkezésére állnak, s ráadásul sokkal hatékonyabban és fenntarthatóan fokozzák a teljesítményt, mint a „hagyományos" módszerek: a pénz, az előléptetés, vagy épp a megfélemlítés.

Előadó:
Czinege Andor
(Mester tréner, partner - Ad Sidera)

Motiváció Újratöltve

„Élmények. Csapat. Virtuális kapcsolatok. Azonnali reagálások. A munka/magánélet sérthetetlensége. Mozgékonyság. Rugalmasság. Szabadság"
Az Y generáció alapmotivációi: Az újfajta dimenziókat hogyan lehet beépíteni a szervezet motivációs rendszerébe? Hogyan lehet, megtartani, lojális vezetővé tenni a szabadságot képviselő ifjú vezetőket? Hogyan hatott az Y generáció vezetővé válása a vállalatok motivációs rendszerére?
Workshopunk témái:

• Az újfajta visszajelzések
• Vállalati kultúra: élményszerzés, inspiráló környezet
• Kapcsolatok és az egyéni szabadság viszonya
• Az individuumok érdekei
• Lehetőségek és önállóság

Előadó:
Boldis Ildikó
(Szervezetfejlesztő tanácsadó - Skull)

A frissen kinevezett fiatal vezetők leggyakoribb hibái

avagy „Új seprű jól seper"- csak néha túl nagy port csinál!
• Melyek azok a szükséges lépések, amelyeket egy frissen kinevezett vezetőnek mindenképpen meg kell tenni ahhoz, hogy mihamarabb fel tudja venni a pozícióját?
• Három alapvető hiba, amit el szoktak követni a fiatal (friss) vezetők, amikor pozícióba kerülnek
• Gyakorlati tanácsok és megoldási javaslatok ezen vezetői hibák elkerülésére.
• A HR, mint támogató funkció szerepe a fiatal vezetők életében

Előadó:
Győrfi Péter
(Tréner, Tanácsadó - Skull)


Jelentkezés és regisztráció: /konferenciak/regisztracio/

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.

Az Aquaprofit Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Az Aquaprofit Műszaki, Tanácsadási és Befektetési Zrt. nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díját

Amíg törekvés van, addig növekedés is lesz

Méretét vagy fogyasztási jellemzőit tekintve stagnáló piacokon is képződhet növekedés

Növekedni csak stabil alapokon lehet

A Figyelő TOP200 konferenciájának középpontjában egy örökké aktuális kérdés áll: a cégek növekedési lehetőségei.

Növekedni csak felelősen!

Szabados Richárd írása

Padlógáz a lakásépítésben

A hazai vállalkozók általában is lényegesen optimistábbak, jobban mernek tervezni