brusszel


Csúsznak a nagy adótervek

Figyelő Online - Baka F. Zoltán
2015.09.24  06:01   frissítve: 2015.09.23 11:23
mail
nyomtatás
Mégsem az idén kodifikálhatják újra az adózás rendjét. Nehezen megy Orbán Gábor utódainak megtalálása. Már az idei jövedelmek után sem kell mindenkinek bevallást adni.
A vártnál lassabban halad a magyar adóigazgatás új alapokra helyezése, de az eltervezett adószakmai ügyekben sem sikerül tartani a határidőket. Van, amiben viszont hamarabb jöhet el az új korszak.
Kedd reggel ült le a kormányfő a nemzetgazdasági miniszterrel, hogy átbeszéljék a Varga Mihály stábja által készített koncepciót az adóhatóság szervezeti, irányítási átalakításáról. Az Orbán Viktor által megszabott határidő ezen a héten járt le, s annak érd...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2015/39 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: adóTállai

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.