brusszel


Profitrealizálásra használták a befektetők az OTP eredményét

Figyelő Online
2012.08.17  18:10   
mail
nyomtatás
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 175,47 pontos, 0,98 százalékos csökkenéssel, 17.711,08 ponton zárt pénteken. Ma publikálta gyorsjelentését az OTP. A  bank papírokat profitkivétre használták a befektetők, így mínusszal zártak az OTP részvények is.
A részvénypiac forgalma 11,9 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény gyengült az előző napi záráshoz képest. Németh Sándor, a Buda-Cash Brókerház kereskedelmi igazgatóhelyettese elmondta: a nap optimistán indult, az OTP negyedéves eredménye jobb lett a vártnál, amit a befektetők profitrealizálásra használtak fel, így sikerült mínuszban zárni. Ez a BUX-ra is rányomta bélyegét, hiszen a 11,9 milliárdos összforgalomból 9,7 milliárdot tett ki az OTP forgalma.

A többi részvénnyel sokkal kisebb volumenben kereskedtek. Az OTP bankcsoport a második negyedévben 41,1 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el az első negyedévi 12,8 milliárd és a tavalyi második negyedévi 37,3 milliárd forinttal szemben. A második negyedévi korrigált adózott eredmény 37 milliárd forint, 15 százalékkal kisebb az előző negyedévinél.

A Mol ára 80 forinttal, 0,48 százalékkal 16.500 forintra csökkent, 930,9 millió forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 65 forinttal, 1,74 százalékkal 3.680 forintra esett. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,18 százalékkal 418 forintra gyengült, forgalma 579,7 millió forint volt. A Richter árfolyama 265 forinttal, 0,66 százalékkal 40.025 forintra csökkent, forgalma 240,7 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis ára 355,9 millió forintos forgalom mellett 20 forinttal, 0,12 százalékkal 16.880 forintra csökkent.


Részletesebben is foglalkozunk az OTP gyorsjelentésével. Ha kíváncsi, kattintson ide!
A pénzintézet vezetése a számok közzététele után sajtótájékoztatót tartott az idei évi kilátásaikról. A részleteket itt tudhatja meg.
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Trump harca

Egyelőre nem sok sikert könyvelt el a tabudöntögető új amerikai elnök, ami a gazdaságélénkítési tervére is árnyékot vet.

Mankó a hitelzűrzavarban

Fogyasztóbarát bankkölcsön

Bankból a katedrára

Rekordszámú gyereket sikerült elérni az idén a pénzügyi tudatosságra nevelő programmal.

A nagy meglepetés

Lakossági állampapír-vásárlás

top200