brusszel


Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

ÁGAZATI ADÓCSÖKKENTÉST KÍVÁNNAK
Figyelő Online - Pindroch Tamás
2017.03.30  07:02   frissítve: 2017.03.29 12:09
mail
nyomtatás
Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink. Sörpiaci forrásaink szerint jót tett a hazai fogyasztási adatoknak a botrány, de az ágazatnak az lenne a legjobb kormányzati döntés, ha csökkentenék a folyékony kenyér jövedéki adóját, a csapolt sör áfáját, és a hazai gyártású termékeket hoznák helyzetbe az olcsó importtal szemben.
Több hónapos háborúskodás után a hét elején megegyezett a Csíki Sör márkanév használatáról a Heineken Romania és az Igazi Csíki Sört levédő Csíki Sör Manufaktúra. Megállapodtak, hogy a Ciuc és a Csíki Sör márkanév békében megfér majd egymás mellett a pia­con. A kiegyezés része, hogy a felek minden peres ügyet megszüntetnek egymás ellen. A Heineken elfogadta - annak ellenére, hogy Romániában január végén jogerősen pert nyert a manufaktúra ellen a „...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/13 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: CsíkiHeineken

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Kiegyezés a székely–holland sörháborúban

Magyar politikai siker is a Csíki Sör Manufaktúra és a Heineken kiegyezése - állítják kormányzati informátoraink.

Bajban a taxisok réme

Lemondott az Uber elnöke, Jeff Jones, miután a cég háza táján egymást érték a botrányok.

Alternatív valóságok

Igencsak eltérő a NOB és a helyiek véleménye 
a tavalyi ötkarikás játékok hagyatékáról, de a rengeteg gond mellett van azért néhány sikersztori is.

Jönnek az automata áruházak

Egyre több, főként a fizikai világban aktív nagyáruház vezeti be a legkülönfélébb online és elektronikus eladásösztönző praktikákat.

top200