brusszel


Nagyban játszik

GUY LALIBERTÉ PORTRÉJA
Figyelő Online - Willin-Tóth Kornélia
2017.02.23  06:16   frissítve: 2017.02.21 16:02
mail
nyomtatás
Kedves buldózernek, a cirkuszi világ Bernie Ecclestone-jának tartják Guy Lalibertét, a Cirque du Soleil alapítóját. A karrierjét tűznyelőként kezdő pókermániás üzletember dollármilliárdjait egyebek mellett arra használta, hogy egy saját atollt vásároljon, ahová - például a harmadik világháború kitörése esetén - szeretteit menekítheti, és kilövesse magát az űrbe.
Ha létezne a legkülönlegesebb ötletek révén meggazdagodó milliárdosok listája, a kanadai Guy Lalibertének bizonyára volna helye rajta. A ma már az Antarktiszt kivéve az összes kontinenst többször is végigturnézó Cirque du Soleil alapító-tulajdonosa ugyanis éppen azzal az innovációval írta be magát a szórakoztatóipar történetébe, ami látszólag a cirkusz egyik lényeges elemét veszi el a közönségtől: az idomított állatok porondra küldését.

A ny...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/8 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Nagy Szulejmán 
pénzügyi hadjáratai

A kaukázusi Krőzus nevét egyre gyakrabban hallani. Márciusban lesz 51 esztendős, de már komoly üzleti csatározásokat tudhat maga mögött.

E-testtartás-javító

Tizedik osztályos vállalkozási feladatból is nőhet ki sikeres startup. Legalábbis esélyes erre a WRU Companyre keresztelt diákcég Spiner nevű, testtartást javító kütyüje.

Nagyban játszik

Kedves buldózernek, a cirkuszi világ Bernie Ecclestone-jának tartják Guy Lalibertét, a Cirque du Soleil alapítóját.

top200