brusszel


Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

Figyelő Online
2017.03.21  22:15   
mail
nyomtatás
A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. jelentős hazai nagyvállalatok számára, beszállítói pozícióban, konzorciumi tagként, másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg. A hat kiemelt projekt összértéke meghaladja a 11 milliárd forintot. A Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. az elmúlt két évben Magyarország legjobb és legsikeresebb 10 kutatói hálózattal rendelkező tudásközvetítő intézménye közé sorolódott.

A Bay Zoltán Kutatási Kft. az idei év első negyedévében hat kiemelt KFI projekt kutatási feladatainak megvalósítását kezdi meg konzorcium tagként, hazai nagyvállalatok beszállítójaként. A piaci megrendelők között jelentős hazai kutatói bázissal rendelkező, magas hozzáadott értéket előállító és számottevő gyártókapacitással bíró cégek sorakoznak, úgymint a Magyar Suzuki Zrt., az Albacomp Zrt., az Alcufer Kft., a Borsodchem Zrt. az UNIVER Product ZRt. valamint a Rába Futómű Kft. A kutatóközpont másfélmilliárd forint összértékű tudást, szellemi értéket állít elő, amelyek a hat projektre vetítve, több mint 11 milliárd forintnyi értékben hasznosulnak.

Dr. Grasselli Norbert, a Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta - „A központunkban összpontosult tudás, humán tőke és kutatói infrastruktúra képes kiszolgálni a piaci megrendelők fejlesztési és innovációs igényeit, nemzetközi összehasonlításban is versenyképes áron. A legfrissebb kimutatás szerint kutatóintézetünk bekerült Magyarország top 10 tudásbeszállítója közé, ami kiváló referencia nemcsak idehaza, de az európai, sőt az ázsiai piacok relációjában is."

A Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. az alábbi hat kiemelt projekt megvalósítását kezdi meg:

A Magyar Suzuki Zrt-nek gyártáslogisztikai megoldásokat szállít, anyagfejlesztést végez, valamint hegesztőrobotok és lézerhegesztési technológiákat dolgoz ki, 687 millió forint összértékben. A teljes projekt értéke 5,3 milliárd forint.

Az Albacomp RI Kft. számára gépjárművekbe utólagosan beszerelhető, automatikus, GPS alapú elektronikus segélyhívó berendezést fejleszt. A projekt teljes értéke 678 millió forint, a kutatóintézet által előállított érték meghaladja a 166 millió forintot.

Az Alcufer Kft. Szolnokon egy tehergépjármű és autóbusz bontó mintaüzemet hoz létre 1,25 milliárd forint összértékben, amelyhez a Bay Zoltán Kutatási Kft. közel 50 millió forintértékben dolgoz ki logisztikai rendszert és környezetbarát megoldásokat.

A Borsodchem Zrt. által tervezett új környezetbarát eljárás fejlesztésénél olyan fémhab katalizátor kidolgozásába is bekapcsolódik a Bay, melynek célja hatékonyabb szennyezőanyag bontás megvalósítása. A teljes projekt értéke 3,1 milliárd forint, amelyből a kutatóintézet 300 millió forint beszállítói értéket teremt.

Az UNIVER Product ZRt. vezetésével 755,5 millió forint összköltségű programban a Szent István Egyetem, a Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. és a Debreceni Egyetem működik közre. A fejlesztés célja olyan fűszerpaprika fajták előállítása, amelyek ellenállóak a baktériumokkal szemben. A nemesítéssel előállítandó új fajtasor az Univer ételízesítők megfelelő alapanyag-ellátását biztosítja. A teljes projekt összköltségvetéséből a kutatóintézet 68 millió forint beszállítói értéket teremt.


A Rába Futómű Kft. számára hajtáslánc termékfejlesztés keretében alacsonyabb járműfogyasztás és károsanyag kibocsátás érhető majd el, melynek összértéke 817 millió forint. A kutatóintézet termékfejlesztés keretösszege 281 millió forint.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program, „K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések" GINOP - 2.2.1-15 kódszámú felhívása keretében jönnek létre, melynek futamideje 2-től 4 évig terjed.

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200