brusszel


Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Figyelő Online
2017.03.24  14:58   
mail
nyomtatás
Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet 2017. március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével.
Az egynapos rendezvény útjára indítja a FabLabNet projektet, melynek célja a közép-európai Fabrikációs Laboratóriumok (FabLabok) közötti hosszú távú kapcsolatok megalapozása, illetve a résztvevők innovációs kapacitásának bővítése.

Az esemény három tematikus szekciója előadásokkal és panelbeszélgetésekkel járja körbe a projekt három nagy témakörét: hogyan készítheti fel egy FabLab a közösséget a negyedik ipari forradalomra (Industry 4.0), hogyan válhatnak a FabLabok üzleti accelerátorokká, valamint miképp tudnak hozzájárulni társadalmi-szociális problémák megoldásához.

A bevezető beszédet a vendéglátó szervezet (FabLab Budapest) részéről Pap Dávid, a projekt vezetője (MUSE Trento) részéről pedig Antonia Caola tartja, illetve egy üzenet erejéig láthatjuk majd Neil Gerschenfeldet (CBA MIT) is.

A helyszínen megtekinthető lesz egy kiállítás, mely bemutatja a FabLabokban rejlő lehetőségeket, olyan robotokkal, 3D-nyomtatott eszközökkel és egyéb fejlett technológiákkal, melyeket a 9 projekt-részvevő, illetve piaci szférában dolgozó partnereik készítettek.

 

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Ötvenmilliárd feletti tőke a startupoknak

Az új ciklus első Európai Uniós forrásból finanszírozott kockázati tőkebefektetése a debreceni Insimu Patient volt, amely tőkét kapott a Hiventurestől.

Budapesti konferenciával indul a FabLaBNet

Az Európai Unió által támogatott új projekt, a FabLabNet március 28-án indul a partnerek által közösen, 3D-nyomtatott alkatrészekből épült rakéta jelképes kilövésével..

Kaposváron oktatják a jövő startup vállalkozóit

Európában is egyedülálló digitális oktatási platformmal és a diploma mellett akár befektetési lehetőségekkel is várja a Kaposvári Egyetem 2017-ben hallgatóit.

Másfél milliárd 6 erős nagyprojektre

A Bay Zoltán Kft. másfél milliárd forintnyi magas hozzáadott értékű kutatási, fejlesztési és innovációs projektek fejlesztését kezdi meg.

top200