brusszel


Merkel: Németország továbbra is támogatja Libanont

Figyelő Online
2017.04.04  16:58   
mail
nyomtatás
Németország továbbra is kiáll Libanon mellett és támogatja a szomszédos Szíriában zajló polgárháború miatt kialakult menekültválság kezelésében - jelentette ki Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben Szaad Haríri libanoni kormányfővel folytatott tárgyalása előtt.
Hangsúlyozta, hogy elismerés illeti Libanont a szíriai menekültek befogadásáért. A nemzetközi közösségnek nemcsak a menekültekre kell gondolnia, hanem "Libanon egészét kell szem előtt tartania", vagyis úgy kell segítenie a hazájuk szomszédságába menekült szíriaiaknak, hogy a támogatás a helyiek és a helyi gazdaság hasznára váljék.
Németország Libanon második legnagyobb támogatója, tavaly 386 millió eurót juttatott az országnak. A szerdai brüsszeli Szíria-konferencia jó alkalom a támogatás folytatására - mondta Angela Merkel.
Szaad Haríri kiemelte, hogy a 4 millió lakosú Libanon 1-1,5 millió szíriai menekültet fogadott be. Ez akkora tömeg, mintha az EU-nak 150 millió menekültet kellene ellátnia - mutatott rá.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.