brusszel


Betiltották a kutyaevő fesztivált

Figyelő Online - Figyelő
2011.09.27  13:53   
mail
nyomtatás
Idén nem rendezik meg a több évszázados múltra visszatekintő kutyaevő fesztivált Csinhua tartományban. Állatvédők sikeresen tiltakoztak ellen az interneten.
Több mint 600 év után először fordul elő Csinhua tartományban, hogy nem tartják meg a háromnapos kutyaevő fesztivált októberben. Hagyománya 1389-re nyúlik vissza, amikor a Ming-birodalom egyik katonája az összes kutyát megölte Qianxi-ben, nehogy ugatásukkal meghiúsítsák a tervét, amikor a várost készült elfoglalni. Amikor bevették a várost, a katonák megették a leölt kutyákat.
k_fn9_cikk_banner


Az interneten állatvédő és kutyabarát szervezetek tiltakoztak az ellen, ahogy az állatokkal bántak a fesztiválon: a kutyákat leszúrták, megfojtották, megverték és élve megfőzték, de arra is volt példa, hogy kiszúrták a szemüket, kitépték a szőrüket, és dróttal kötözték össze a szájukat. A helyi önkormányzat úgy látta, hogy ezek a panaszok többet nyomnak a latban, mint néhány helyi lakos érzelmi kötődése az ünnephez, így a több évszázados ünnepet nem tartják meg többé 

When the city was secured, the army celebrated by feasting on the meat of the slaughtered dogs. Thus the tradition was born.

While animal advocates around the world may shudder at this thought, in China, and other parts of Asia, it's not uncommon for humans to eat dogs. In ancient times, dog meat was considered to have medicinal purposes, while today, it is still socially acceptable for the Chinese to purchase dogs and cats at local markets for the sole purpose of sustenance.
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék:

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.