brusszel


NGM: kutatási infrastruktúra fejlesztésre 15-20 milliárdos pályázat

Figyelő Online
2012.08.14  09:59   
mail
nyomtatás
Legalább 15-20 milliárd forintnyi pályázat kiírását tartja indokoltnak a Nemzetgazdasági Minisztérium a kutatási infrastruktúra érdemi fejlesztésére jövőre, a pályázatok megalapozása érdekében pedig konzultációt indítanak - közölte a tárca a kormány honlapjá
A szakmai munka koordinálását a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) végzi.A konzultáció célja a magyar kutatási infrastruktúra fejlesztése és versenyképessé tétele az EU Strukturális Alapok, illetve a Kutatási és Innovációs Alap forrásainak felhasználásával. A szakmai munka augusztusban kezdődik, a vitaanyag november 15-re készül el - derül ki az NGM tájékoztatójából. Az NGM és a NIH kiemelt feladatának tekinti az eredményes kutatói munkához szükséges feltételek megteremtését. Ennek egyik szükséges eleme a kutatási infrastruktúra erőteljes fejlesztése, amellyel a nemzetközi - elsősorban uniós pályázati - források elnyerésének esélye is növelhető.Az NGM által összeállított vitaanyag részletesen taglalja majd a hazai kutatási infrastruktúra jelenlegi helyzetét, javaslatot tesz a kutatási infrastruktúra-fejlesztés kiemelt céljainak megfogalmazására, továbbá intézkedéseket ajánl a magyar kutatók külföldi kutatási infrastruktúrákhoz való hozzáférésének támogatására. A várható fejlesztések eredményeképpen a kutatási infrastruktúrák színvonala, és ezen keresztül az ország tudományos teljesítménye közelebb kerülhet az EU átlagos szintjéhez - írják.
Kapcsolódó cikkek
MTI
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.