brusszel


A nagy meglepetés

Figyelő Online - FARKAS ZSUZSA
2017.03.09  06:29   frissítve: 2017.03.08 10:19
mail
nyomtatás
Nem sokan hittek benne, hogy a lakossági állampapír komoly tényezővé válik az államadósság finanszírozásában. A számok magukért beszélnek, hat év alatt több mint 4500 milliárd forinttal nőtt az állomány. Január és február rekordadatokat hozott.

Amikor a gazdaságpolitika célul tűzte ki a lakosság szerepének a növelését az államadósság finanszírozásában 2011-ben, sokan csak legyintettek a tervekre. Az akkor 20 955 milliárd forinton álló magyar államadósság igen csekély, alig mérhető hányadát finanszírozták a háztartások. „Csepp a tengerben - mondogatták egyes közgazdászok abban az időben. - Nőhet, de akkor is csepp marad..."
Nagyot fordult azonban azóta a kocka. Mára már 20 százalék föl...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/10 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!

Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Trump harca

Egyelőre nem sok sikert könyvelt el a tabudöntögető új amerikai elnök, ami a gazdaságélénkítési tervére is árnyékot vet.

Mankó a hitelzűrzavarban

Fogyasztóbarát bankkölcsön

Bankból a katedrára

Rekordszámú gyereket sikerült elérni az idén a pénzügyi tudatosságra nevelő programmal.

A nagy meglepetés

Lakossági állampapír-vásárlás

top200