brusszel


Bankból a katedrára

Pénzügyek fiataloknak
Figyelő Online - FARKAS ZSUZSA
2017.03.16  06:52   frissítve: 2017.03.14 14:42
mail
nyomtatás
Rekordszámú gyereket sikerült elérni az idén a pénzügyi tudatosságra nevelő programmal. A tanulóknak bankárok meséltek arról, hogy mire jó a plasztikkártya, és mi is az a záróegyenleg.
Volt egyszer egy királyfi, aki munkát vállalt. Első fizetését a Pénzdoboz Bankban vezetett számlájára utalta munkáltatója, pontosan 140 ezer garast. Ennek a királyfinak kiadásai is voltak. Miután kifizette a rezsijét, élelmiszerre költött, és még a varázslók meccsére is jegyet váltott; hó végére 30 ezer garasa maradt. Mennyi volt tehát az összkiadása és a záróegyenlege? Költhetett volna-e többet, mint amennyi bevétele volt? Hasonló kérdésekkel, játékos ...

A cikk további része csak Figyelő-előfizetők számára érhető el, vagy olvassa el a teljes cikket a Figyelő 2017/11 számában.
Olvasáshoz kérjük, adja meg előfizetési azonosítóját.
Kérjük, olvassa a szabadon felhasználható cikkeinket!
Kapcsolódó cikkek
mail
nyomtatás
címkék: Pénzügy

Hozzászólások

Le Pen az EU-s népszavazásról

Marine Le Pen államfővé választása esetén megvárja a német és az olasz parlamenti választások eredményét, mielőtt népszavazást ír ki.

Megszavazták a "CEU-törvényt"

A jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény Magyarországon, ha működésének elvi támogatásáról államközi szerződés rendelkezik.

Újabb vizsgálat tárgya a Hungast

Mégsem jön létre a menza cégek tervezett fúziója. Egyelőre nem vásárolja meg a Hungast Zrt. a Sodexot, mert nem teheti. A Gazdasági Versenyhivatal közbelépett.

Szíriai fegyveresekkel állt kapcsolatban a szentpétervári merénylő

A felrobbantott pokolgép hasonló volt ahhoz a másikhoz, amelyet később a Ploscsagy Voszsztanyija metróállomáson hatástalanítottak.Trump harca

Egyelőre nem sok sikert könyvelt el a tabudöntögető új amerikai elnök, ami a gazdaságélénkítési tervére is árnyékot vet.

Mankó a hitelzűrzavarban

Fogyasztóbarát bankkölcsön

Bankból a katedrára

Rekordszámú gyereket sikerült elérni az idén a pénzügyi tudatosságra nevelő programmal.

A nagy meglepetés

Lakossági állampapír-vásárlás

top200